Stiže Facebook aplikacija za pronalaženje srodne duše

636

Prva stranica za online dating u svijetu Match.com pojavila se još davne 1995. godine, popularni Tinder lansiran je 2012. godine, a postoji podatak da je danas svaki treći brak počeo upoznavanjem online.

I Facebook od prošle nedjelje ima svoju “udvaračku” opciju. Naime, lansirana je nova usluga nazvana “Facebook Dating”, koja je predstavljena prošle godine na Facebook F8 konferenciji. Od tada je testirala u Kolumbiji, a od prošle nedjelje je dostupna u SAD-u i još 19 zemalja. U Evropi “ljubav preko fejsa” možemo tražiti tek od početka 2020. godine.

Facebook Dating je opcija koja će zapravo stvoriti novu mrežu unutar Facebooka, to jest svi koji odluče da pronađu “onog pravog” preko novootvorene usluge na Facebooku imaće zaseban profil, što znači da se njihove aktivnosti neće pojaviti na stranama njihovih prijatelja s regularnog profila.

Sve aktivnosti ostaju u Facebook Dating tabu i neće biti podjeljene s ostatkom društvene mreže. Jedino ako odaberete svoje “tajne simpatije” (Secret Crush opcija) među svojim prijateljima. Ako je netko od tih prijatelja napravio isto i tajne se simpatije poklope, stiže im notifikacija.

Facebook Dating zapravo izgleda poput većine aplikacija za pronalazak partnera koje su već dostupne, poput Tindera, Badooa ili OkCupida, piše jutarnji.hr.

Ako napravite profil za online udvaranje, identifikujete se polom, odaberete koga želite da upoznate i odaberete grad u kojem ste trenutno, kako bi sistem mogao lakše da predloži slobodne osobe u blizini, Facebook će vam predložiti i korisnike za dating na temelju vaših interesa, lokacije i drugih podataka koje ta društvena mreža već zna o vama. To znanje jedna je od mnogih prednosti koju Facebook ima nad konkurencijom, poput Tindera.

Sigurnost i zaštita podataka, tvrde iz Facebooku, za njih će biti apsolutni prioritet kod tog proizvoda. S obzirom na razne skandale vezane za podatke koji potresaju tu društvenu mrežu poslednjih godina, brojni korisnici i stručnjaci su skeptični u vezi s njihovim tvrdnjama.

www.nezavisne.com

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!