Sale uoči duela sa Amerikancima: Pred nama je veliki protivnik

480

Selektor košarkaša Srbije Aleksandar Đorđević rekao da je ekipa tužna nakon teške eliminacije od Argentine, ali da je pred njom veliki protivnik, selekcija SAD, i da je to uvijek veliki izazov.

“Pred nama je veliki protivnik. Iskreno, spremali smo se za oba rivala, ali više za Francuze misleći da ćemo njih sresti, jer smo očekivali da bismo mogli da se borimo s njima za Olimpijske igre. Ali do toga neće doći.

Čeka nas utakmica za prestiž, za ponos, za sportski rat, da odigramo hrabro i pametno kao i dosad, skoro uvek”, poručio je Đorđević.

Utakmica nema rezultatski značaj, ali je i te kako važna.

“Bićemo maksimalno motivisani. Kao i oni. Svaka utakmica na Svjetskom kupu je izuzetno značajna za sve nas, iako nema takmičarski značaj. Ovo su dvije reprezentacije koje su na papiru bile među favoritima za medalju. Može biti veliki izazov, ja to tako shvatam.”

Osvrnuo se i na atmosferu u ekipi nakon teškog poraza.

“Svima je krivo zbog toga, svi su želeli do poslednje kapi znoja pobjedu i svi smo radili za to cijelo leto. Nije lako. Profesionalci smo svi, treba se podići. Treba zatvoriti priču od juče, spremati se za sljedeću utakmicu”, rekao je Sale i potom prokomentarisao analize meča sa “gaučosima”.

“Ne znam zašto se preskače Argentina? O njima sam govorio šest meseci. Ne znam da li postoji reprezentacija koja je osvojila zlato kao argentinska na Olimpijskim igrama 2004. godine. Mi smo se sastali s njima pred Olimpijske igre u Riju 2016, tada se dogodila smjena generacija.

Bili su tu igrači stare garde, plus mladi igrači iz današnje postave koji su preuzimali štafetu. Imaju sada tri plejmejkera sa Vildozom koji igraju u Evroligi godinama. Oni su izuzetno digli svoju reprezentaciju.

Jučerašnja utakmica kao danas Francuska i SAD. Oni nemaju mnogo da izgube, mi imamo. Tako je bilo i sa Francuskom protiv SAD”, rekao je Đorđević i dotakao se Španaca.

“Španci su se spremali samo za nas, hteli su da izbjegnu Amerikance, kao i mi. Imali smo kontrolu utakmice na početku, onda se nešto desilo, promenilo.

Gledajte, znate to i vi, jako je teško ustajati u pola šest ujutru, pa da putujemo po pet-šest sati i onda se uključimo u drugu utakmicu. Svako od igrača ove utakmice gleda s velikim ponosom. Sad nas čeka veliki duel reprezentacija koje znače svjetskoj košarci.

Nije bilo vremena za pretjerane analize, moramo da se okrenemo utakmici koja nas čeka”, pojasnio je.

Na kraju, Đorđević se opet dotakao narednog rivala, kojeg je priželjkivao ali u borbi za medalju.

“Svi mi nosimo u sebi ponos, tugu, radost koja će, nadam se, doći. Svi igramo zbog toga. Moramo da se podignemo, da odigramo muški, s ponosom. I oni su uzdrmani potpuno.

Bila je utakmica bez energije, sprinta, žestine za utakmicu takvog značaja”, rekao je Đorđević i poručio da neće koristiti francuski recept, već naš.

www.rts.rs

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!