Veste i kardigani za prohladna jesenja jutra

684

Na dijelu u buticima s novim jesenjim kolekcijama nemojte preskakati “dosadnu vunu” – modni znalci kažu da će upravo tople veste biti tihi trend u kojem ćemo uživati cijele sezone.

Mnogima su najdraži odjevni komadi oni koji su najsvestraniji i zahvaljujući tome mogu ih nositi u različitim sezonama.

U tu kategoriju svakako ulaze veste i kardigani. Idealni su za posljednje dane ljeta, kada nas prohladna jutra natjeraju na vraćanje slojevitom odijevanju, ali i za promjenljive jesenje vremenske uslove, koji su nam već stigli.

Tokom duge, hladne zime mogu nas grijati ispod kaputa ili jakni, a sjajan su odabir i za proljeće, kada laganiju majicu ili košulju volimo upotpuniti upravo kardiganom ili vestom.

U ovo doba godine posebno su traženi malo duži modeli, koji odlično izgledaju u dnevnim kombinacijama. Bez obzira na to volite li više traperice, klasične hlače, suknje ili haljine – duge veste i kardigani bez problema će se uklopiti u sva izdanja.

Kombinovanje

Kardigane ćemo ponovo poželjeti nositi u svim mogućim bojama. To ne znači da treba da se bacite u potragu za najskupljim i najglamuroznijim modelima jer će u modi biti retro izgled. Grubo pleteni kardigani, s velikim dugmadima, koji izgledaju kao da su nekoliko brojeva širi najpoželjniji su izbor ove jeseni, a još ako su kratki – u modnom imeniku ćete s lakoćom dobiti same petice.

Jednostavan kardigan lako se kombinuje uz jesenje haljine i duge suknje, a uz dobre hlače može se nositi na fini slip top ili na golo tijelo.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!