Gimnazijalci Banjaluke osvanuli na bilbordima – ponos grada

303

Na više lokacija u Banjaluci danas su postavljeni bilbordi sa natpisom “Ponos grada”, u znak zahvalnosti učenicima banjalučke gimnazije koji su ostvarili zapažen uspjeh na prestižnom međunarodnom takmičenju iz prirodnih nauka u Moskvi.

Bilborde je postavila Gradska uprava, kao znak podrške gimnazijalcima koji su postigli sjajno, treće mjesto u u snažnoj konkurenciji srednjoškolaca iz 44 evropska grada. Njhov uspjeh još je veći ako se zna da je Banjaluka bila uvjerljivo najmanji grad na takmičenju.
“Željeli smo se na ovaj način bar simbolično odužiti našim mladim sugrađanima koji su zaslužili svaki vid pohvale za veliki uspjeh”, kazali su nam u Gradskoj upravi, te dodali da su bilbordi, zahvaljući razumijevanju kompanije „Metromedija“, postavljeni bez plaćanja naknade.
Na Međunarodnoj olimpijadi metropola u Moskvi, banjalučki gimnazijalci osvojili su treće mjesto u ekipnom plasmanu. U takmičenju iz matematike, gimnazijalci su osvojili su srebro i bronzu (Marko Jojić i Jovan Vuković), fizike bronzu (Sergej Кrčmar), dok su se informatičari Marko Dimitrić i Leon Кosić okitili bronzom.

 

(Nezavisne)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!