Slavlje šampionki i organizacija svečanog dočeka

672

Predrag Milinković novinar RTS pratio je i snimao slavlje naših srpskih šampionki po dobijanju pehara i zlatnih medalja na povratku do hotela u kome su smještene.Zlatne odbojkašice večeras stižu u Beograd, a već tradicionalno očekuje se da sa njima se  nastavi slavlje od 21.00 na šampionskom balkonu gradske skupštine u Beogradu.

Izabranice Zorana Tezić odbranile su titulu osvojenu pre dvije godine na EP u Azerbejdžanu i Gruziji, osvojivši ukupno trećo zlato za Srbiju na prevenstvima Starog kontinenta i nastavile su slavlje po dobijanju medalja i na povratku do hotela.

 

 

 

Srbija je šampionat završila bez ijednog poraza, a ova generacija srpskih odbojkašica igrala je finala na poslednja tri velika takmičenja: na Olimpijskim igrama (2016), Evropskom prvenstvu (2017) i Svetskom šampionatu (2018).

Nove-stare šampionke poslije velike borbe i mnogo preokreta savladale su domaćina, koji je imao veliku podršku sa tribina.

Povratak u zemlju naših šampionki se očekuje u toku popodneva, a već tradicionalno za njih se pred gradskom skupštinom Beograda organizuje svečani doček.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić čestitao je odbojkašicama Srbije osvajanje zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Turskoj i pozvao građane da ih dočekaju večeras u 21 sat, ispred gradske skupštine u Beogradu.

www.rts.rs

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!