Evo kako da uvijek izgledate mršavije

600

Ponekad je bitno da odaberete prave komade odjeće, koji će vizuelno smanjiti vašu kilažu.

Naravno da su zdrava ishrana i redovna fizička aktivnost najvažniji ako želimo da izgledamo vitko, ali i pravi izbor odjeće i načina oblačenja može u tome da pomogne. Slijedite ovih 10 savjeta i izgledaćete i do 2 konfekcijska broja vitkije.

1. Široke majice zamijenite lagano strukiranim bluzama

Bluza čiji vam kroj dobro pristaje, uvučena u tamne farmerke ravnog kroja izdužiće čitavo tijelo.

2. Kupujte odjeću u pravoj veličini

Ponekad nam se baš ne svidi brojka na etiketi pa kupimo premalu odjeću. Ali, istina je da se iste konfekcijske veličine razlikuju od brenda do brenda. Osim toga, ako kupite farmerke broj 38, nećete izgledati kao da nosite broj 38 ako vam ne odgovaraju, odnosno ako su vam premale. Farmerke koje vas previše stežu u struku neće izgledati lijepo niti ćete se u njima osjećati udobno. U odeći prave veličine izgledaćete vitkije, a ne u odjeći za broj manjoj, piše Zadovoljna.

3. Nosite kaiš

Kaiš može da napravi čuda za vaš struk. Tanki kaiš zakopčajte preko topa, haljine ili kaputa, gornji dio odeće malo izvucite iz kaiša i vaš struk izgledaće i nekoliko centimetara uži.

4. Nosite crnu

Bez obzira na to koja je boja trenutno u modi, ni jedna druga boja ne sužuje i ne produžuje figuru kao crna. Ako vam je crna od glave do pete previše, dodajte štikle u boji, torbicu, kapu ili neki drugi modni dodatak koji će razbiti crninu.

5. Izbjegavajte preveliku odjeću

Trendi “prevelika” odjeća nije dobar izbor ako želite da izgledate mršavije, jer će vas ona dodatno proširiti. Izgledaće dobro jedino ako stavite kaiš, ali ni tada ne smije biti prevelika. Umjesto toga kupujte odjeću koja naglašava vaše prirodne obline.

6. Izaberite pravi kroj pantalona za svoju građu

Pantalone sa strukom srednje visine (malo ispod pupka), uže u predjelu bokova i ravnih nogavica produžuju i stanjuju većinu tipova tijela. Širi kaiš dodatno će figuru učiniti vitkom.

7. Nosite štikle u boji kože

Štikle u boji kože jedan su od najboljih pomagača kada je riječ o produživanju figure. Zbog sličnosti sa bojom kože stvoriće se iluzija da imate noge “do neba”.

8. Koristite usluge krojača

Dobar krojač znaće da prekroji svaki odjevni predmet tako da savršeno odgovara vašem tijelu. A kao što smo već rekli, odjeća koja dobro pristaje najvažnija je kada je riječ o vizualnom sužavanju i produživanju figure. Od skraćivanja rukava, podešavanja struka, poravnavanja rubova, pa čak i prekrojavanja zimskog kaputa, dobar krojač može da učini čuda u vašoj garderobi.

9. Izaberite pravi izrez na majici

S dobro izrađenim V-izrezom vrlo lako možete izgledati kao da ste preko noći izgubili dva kilograma. Dublji V-izrez stvoriće lijepu izdužujuću liniju. To naročito važi za žene sa većim grudima koje bi trebale da izbjegavaju majice sa previsokim ovratnikom.

10. Nosite dobar grudnjak

Često se govori o tome koliko je izbor dobrog grudnjaka važan za sveukupni utisak, ali mnoge žene i dalje biraju grudnjake koji im ne pristaju najbolje. Grudnjak dobre veličine i oblika podići će grudi zbog čega ćete istog trenutka izgledati mršavije.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!