Sajam automobila u Frankfurtu najavljuje 60 premijera

757

Sljedeće nedjelje počinje sajam autobila u Frankfurtu. Njemački proizvođači najavljuju veliki izbor novih modela, najviše na električni pogon, i motora sa evro šest plus standardima, koji će biti obavezni od januara 2021. godine na tržištu Evropske unije.

Na sajmu u Frakfurtu biće oko 60 premijera od čega preko 30 električnih vozila. Ovaj sajam biće i sajam električne infrastrukure ali i sajam obnovljivih izvora energije, prenosi RTS.

Posljednje dane na tržištu broje mnogi automobili preko 200 konjskih snaga i šest cilindara. Pojačane verzije ne mogu da zadovolje nove standarde izduvnih gasova i zato će njihova prodaja biti obustavljena.

Zato na scenu stupaju mali motori sa tri cilindra koji razvijaju i do 160 konjskih snaga, sa malom potrošnjom i malom emisijom izduvnih gasova.

Na pretpremijeri nove opel astre u Frankfurtu, rečeno je da će nova pravila poskupjeti vozila jer razvoj ekoloških motora iziskuje i nove troškove.

„Moramo da uparimo dva parametra – težinu i snagu, i to dovedemo u relaciju sa zagađenjem ispod 100 miligrama po kilogramu mase. Težak zadatak koji traži da se svaki gram u automobilu premjeri. Morali smo da pravimo potpuno nove audio uređaje, da smanjujemo težinu vozila i uvodimo neke nove patente. Rezultat je nova ‘astra’ koja će biti dostupna sljedeće godine“, najavljuje Kolin Jang iz „Opela“.

„Folksvagen“ će u ponedjeljak prikazati ID.3 revolucionarni automobil, koji će biti na električni pogon sa autonomijom od 420 kilometara i koštaće oko 30 hiljada evra.

Osnovni model ID.3 će imati autonomiju od 330 kilometara, a verzija sa najvećom baterijom će moći da pređe i do 550 kilometara. Za pola sata punjenja najmanja baterija će imati energije za 260 kilometara.

U Opelu električnu „astru“ očekuju sledeće godine.

„Za razliku od ‘Folksvagena’, mi idemo na jednu vrstu baterije i na autonomiju od 450 kilometara sa jednim punjenjem. O ceni ne možemo ništa sada da kažemo“, navodi Peter Seic, brend menadžer „Opela“.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!