KĆERKA MICKA JAGGERA POKREĆE KOZMETIČKU LINIJU NAMIJENJENU ONIMA KOJI SE BORE SA JEDNIM PROBLEMOM

639

U posljednjih nekoliko godina na tržištu niču kozmetičke linije slavnih dama. Rihanni, Ariani Grande te zvijezdi “Stranger Thingsa” Millie Bobby Brown, pridružiće se i kćerka poznatog frontmana Rolling Stonesa, Georgia May Jagger i to iz puke nužnosti.

Georgia May Jagger (27), kćerka rock zvijezde Micka Jaggera, već je proteklih nekoliko godina uspješna manekenka i dizajnerka, a sada je otkrila još jednu strast. Kako ima izrazito osjetljivu kožu, odlučila je pokrenuti vlastitu beauty liniju jer među raznim proizvodima drugih brendova nije mogla pronaći ono što joj odgovara. “Imam problema s ekcemom i zato sam osjetila dužnost napraviti nešto svoje. Takođe, nosim puno make-upa pa mi koža pati i zbog toga”, otkrila je za The Hollywood Reporter.
Kćerka frontmana Rolling Stonesa i modela Jerry Hall obećala je da će njena kozmetika sadržavati prirodne, organske sastojke i prodavaće se u ambalaži napravljenoj od recikliranog materijala. “Među proizvodima nalaziće se jedan koji možemo nazvati beauty herojem i pomoći će svima koji imaju suhu kožu”, dodala je.
Georgiji vođenje vlastitog biznisa neće biti komplikovano, jer je sve naučila kao suvlasnica frizerskog salona Bleach London u Velikoj Britaniji te neprestano pronalazi načine kako djelovati na ekološko prihvatljiv način. “Nadam se da će naša planeta biti tu još jako dugo i to ne samo zbog nas. Postajemo “ugljično neutralni”. Smatramo da kao brend moramo biti ekološki osviješteni pa smo u našem salonu uveli mogućnost punjenja vlastite ambalaže”, otkrila je manekenka.

 

(Gloria.hr)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!