Godišnjica napada na novinara Vladimira Kovačevića: Motivi i nalogodavci i dalje nepoznati

594
Novinar BN TV Vladimir Kovačević tačno godinu dana nakon pokušaja njegovog ubistva kaže da slučaj neće biti riješen dok se ne bude znalo ko su nalagodavci.

– Da li ćemo dočekati da to saznamo vrlo je upitno – rekao je Kovačević, koji je i urednik portala Gerila.info.

Klub novinara Banjaluka saopštio je juče da ni poslije godinu dana od pokušaja ubistva njihovog kolege i dalje nisu poznati motivi, kao ni da li postoje i ko su nalogodavci tog krivičnog djela,

– Slučaj nije riješen niti završen dok god policija i nadležno tužilaštvo ne odgovore na ta pitanja – navodi se u saopštenju Kluba novinara. Pokušaj ubistva Kovačevića, kako dodaju, ne može se smatrati riješenim ni zbog činjenice da je jedan od počinilaca Nedeljko Dukić i dalje na slobodi, dok je drugi napadač Marko Čolić zbog ovog krivičnog djela nepravosnažno osuđen na četiri godine zatvora.

Klub novinara Banjaluka navodi i da je u posljednje dvije godine Linija za pomoć novinarima Udruženja BH novinari registrovala 118 slučajeva ugrožavanja bezbjednosti, života i prava novinara u BiH.

– Među njima je najteži i najopasniji pokušaj ubistva Vladimira Kovačevića. Zabilježeno je i 11 fizičkih napada, 13 eksplicitnih prijetnji smrću i desetine drugih oblika kršenja prava na slobodu izražavanja – navodi se u saopštenju.

www.glassrpske.com

 

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!