TREND U DOMU: ASIMETRIČNI KOMADI UNIJEĆE JEDINSTVENOST U ENTERIJER

747

Posljednjih godina se na globalnoj sceni osjeća pomak prema vrijednostima “prirodnog” i “obnovljivog” – bilo da je riječ o lokalnim prehrambenim proizvodima, organskoj kozmetici ili ručno rađenom nakitu.

Ono što je sigurno je da je navedeno potaknuto zastrašujućim klimatskim promjenama i njihovim razarajućim posljedicama, ali i željom za dodatnim ljudskim angažmanom u izrazito tehnološki orijentisanom svijetu – bilo projektima i dizajnom, a često i izradom unikatnih predmeta. Takvi komadi, za razliku od industrijske proizvodnje, imaju neosporan šarm nesavršenosti i, što je najvažnije, njihovom se kupovinom podstiču mali obrtnici i dizajneri.

Jedna od njih donedavno je bila i umjetnica Eny Lee Parker, koja je zbog uspješnosti svog ručno rađenog posuđa i namještaja već prešla u “višu” kategoriju. Svojom debitantskom kolekcijom keramičkog namještaja prije nekoliko godina pobudila je veliko zanimanje za taj materijal, dok je novom dodatno učvrstila poziciju dizajnerske zvijezde. Njeni nepravilni, “izobličeni”, radovi kao da su nastajali prema dječjim crtežima i ne daju se uporediti sa onim što smo navikli gledati na stranicama dizajnerskih časopisa. Neodoljivi su upravo zbog nesavršenosti koja stvara dodatni kvalitet – opuštenost.

(Gloria.hr)

 

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!