Bardača domaćin prvog blobinga u Srpskoj

905

Sportsko-rekreacioni centar u Bardači biće domaćin prvog takmičenja u skokovima sa vazdušnog jastuka, takozvanog blobinga, koje će biti održano 24. avgusta pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović.

Blobing je vrlo atraktivan u svijetu, a Bardača i Srbac imaju privilegiju da budu prvi organizatori ovakvog događaja u Srpskoj koji se na teritoriji BiH održava još samo u Bihaću. Organizator manifestacije je Omladinski savjet Srbac koji je pripremio bogat cjelodnevni program.
– Već od jutra planiramo takmičenje u pecanju ribe udicom na plovak za uzrast do 14 godina, potom trku na dušecima za starije od 14 godina. Nakon toga je predviđena dječija štafeta, u kojoj će moći učestvovati ekipa sa četiri učesnika, čiji zbir godina ne smije preći 40 – rekao je predsjednik Omladinskog savjeta Branko Grahovac. Centralni dio je takmičenje ekipa u atraktivnim skokovima i odbacivanju u vazduh.
– Učestvovati mogu samo punoljetni koji će formirati ekipe od tri člana. Jedan od njih će sjediti na vazdušnom jastuku, a druga dvojica će ga odbaciti u vodu skokom sa platforme. Skakaće se u dva kruga, a najatraktivniji skokovi biće nagrađeni – rekao je Grahovac.

Ukoliko ste u blizini ili ste u prilici namjenski posjetiti Bardaču, ovo je jedan od onih ljetnjih dešavanje  koje svakako vrijedi vidjeti.

 

(Glas Srpske)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!