12 najčešćih svađa u braku

655

Imati kvalitetan i dobar odnos s partnerom ponekad zna da bude težak posao. Ako u to dodate djecu, stvari mogu da budu poprilično komplikovane. Od svađanja oko toga čiji je red da se ustane usred noći do toga koliko često morate posjećivati rodbinu, ovde je 12 najčešćih svađa koje svaki par sa djecom ima barem jednom u životu.

1. Gdje provesti praznike

Vi želite da idete negdje gdje je sunčano i toplo, a vaš partner želi na kampovanje u prirodi, što znači da se nalazite u slijepoj ulici sve dok jedan od vas ne popusti, ali duboko u sebi znate da to nećete biti vi.

2. Čiji je red da se ustane tokom noći

Svim roditeljima s bebom ili malim djetetom je ova situacija dobro poznata. I iako znate da je red na vašem partneru, on se prilično uvjerljivo pretvara da spava. Ali, isto tako znate da neće to tako lako proći.

3. Koliko često provodite vrijeme s prijateljima

Možda se vašem partneru zaređalo par večeri druženja sa svojim prijateljima. Ili su se vama zaređali rođendani, proslave i slično. Ako imate ovu svađu, vrijeme je da rezervišete nekoga da vam pričuva djecu slijedeći vikend i zajedno izađete iz kuće.

4. Ko je probudio bebu

20.00 je sati. Konačno ste uspavali bebu, a onda je glasna buka probudi. Vaš partner je uvjeren da je to zato što ste uključili televiziju, a vi ste ubijeđeni da je to zato jer je on glasno zalupio vrata ormarića u potrazi za grickalicama. U svakom slučaju, dovoljno je da se pokrene rat dok jedno od vas ponovo uspavljuje bebu i mrmlja nezadovoljno sebi u bradu.

5. Smjerovi, prečice i putokazi na putovanjima automobilom

Zapravo, ovu ste svađu sigurno prošli par puta i pre nego što ste sami postali roditelji. Vi želite da slijedite navigaciju, a vaš partner je ubijeđen da zna odličnu prečicu. Svađe u automobilima znaju putovanja pretvoriti u pakao. Ako na to dodamo i dijete na zadnjem sjedištu koje stalno ispituje jeste li stigli, cijela situacija je još malo stresnija.

6. Čiji je red da promijeni pelene

Ne želite ni da računate koliko ste pelena promijenili u poređenju s vašim partnerom. Ali, definitivno je vreme da nadoknadi sve te prljave pelene.

7. Ko je umorniji

Već znate odgovor na ovo pitanje: vi. No, to ne sprečava vašeg partnera da tvrdi kako je umorniji od vas. Uprkos tome što se vi najčešće dižete tokom noći i uprkos tome što uspješno žonglirate sve obaveze, poslovne, porodične i one između njih. Ne samo da ste umorniji, vi zaslužujete medalju!

8. Ostavljena podignuta daska – opet

Ne samo da je jako, jako iritirajuće, već je i vaše dijete primjetilo ovu naviku. Što znači da ako imate sina, uskoro će i on početi da kopira tatu i da ne spušta dasku. Žene koje prolaze kroz ovu svađu sanjaju o tome da jednog dana imaju svoju, žensku kupaonicu.

9. Vaš seksualni život

Seks, i koliko ga često imate ili nemate, vjerovatno je posljednja stvar oko koje oboje želite da se svađate. Ali, s vremena na vrijeme, i ova tema bude na tapeti parova s djecom.

10. Čiji je red za pranje rublja

Da biste imali ovakvu svađu, u vašoj porodici ne postoji podjela kućnih poslova na muške i ženske. Što znači da, ako vi češće perete rublje i peglate, ovo je jedna od svađa koja se pojavljuje, posebno kada je hrpa rublja veća.

11. Kako treba disciplinovati dijete

Bez obzira šta je vaše dijete uradilo, nekako uvek uspijete da budete ‘onaj strožiji roditelj’ i to vam ide na živce, često.

12. Koliko često treba posjećivati rodbinu

Za vas je možda dovoljno par puta godišnje, a za vašeg partnera i par puta mesečno. Ili puno češće posjećujete njegove roditelje, a rjeđe vaše i onda opet nije idealna situacija. Svađe oko rodbine su često prisutne kod parova s djecom, pogotovo kad imate različite poglede na ovakva druženja.

(ddl)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!