U funkciji novoizgrađeni most u Dragočaju

627

Gradonačelnik Igor Radojičić izjavio je večeras da je izgradnjom mosta u banjalučkom naselju Dragočaj saobraćaj modernizovan i ubrzan, te eliminisan rizik od izlivanja riječice Dragočajke.

Radi se o jednom od većih investicionih projekata u Dragočaju, vrijednosti većoj od 300.000 KM.

„Grad Banja Luka obezbijedio je sredstva za izgradnju mosta sa pristupnim saobrćajanicama i uređenje dijela korita Dragočajke. Ranije smo u ovom naselju izgradili dva manja mosta. Takođe obnovljen je objekat Osnovne škole „Desanka Maksimović“, obnovljeno spomen-obilježje, rekonstruisan društveni dom, urađeno nekoliko puteva, dio rasvjete i niskonaponske mreže“, rekao je Radojičić prilikom obilaska mosta u Dragočaju, koji je izgrađen u okviru velikog investicionog ciklusa „Banja Luka se gradi“.

Prema njegovim riječima, iako je u nadležnosti preduzeća „Putevi RS“ – Grad je zainteresovan da se riješi i problem sa raskrsnicom na ulazu u ovo naselje, gdje su se često dešavale saobraćajne nesreće.

-Uradili smo projekat i podnijeli resornom ministrastvu zahtjev za korekciju te raskrsnice, čime bi se postigla veća bezbjednost na toj kritičnoj tački – naglasio je Radojičić.

On je, ovom prilikom, najavio dogodine i gradnju ambulante u ovom naselju.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!