Zemljotres u Atini: Izvlačili ljude iz liftova, Akropolj zatvoren

668

Zbog zemljotresa koji je pogodio Atinu zatvoren je muzej Akropolj, a potres je bio tako jak da su vatrogasci izvlačili ljude zarobljene u liftovima.

Muzej Akropolj je evakuisan prije zatvaranja, ali pristup hramovima nije bio zabranjen, navodi AP.
Potres jačine 5,3 po Rihteru se dogodio u 14.13 časova po lokalnom vremenu na dubini od 12 kilometara, a epicentar je bio 22 kilometra sjeverozapadno od Atine, prenose grčki mediji.
Zemljotres je izazvao manje probleme u snabdijevanju elektirčne enregije i telekomunikacijma u pojedinim dijelovima grčke prijestonice, prenio je portal Grik Reporter. Manja šteta napravljana je i u zgradi parlamenta, gdje su popucali zidovi, a polomljen je i jedan prozor.
Iz mjera predostrožnosti, nekoliko zgrada u centralnom dijelu Atine je bilo evakuisano i ljudi su na ulicama čekali da se vrate.
Portparol grčke vlade Stelios Pecas izjavio je za televiziju ERT da su se srušile dvije zgrade na Atiki, jedna starija na području Drapetsona i jedna nenaseljena zgrada u Petraloni. Profesor seizmologije Eftimos Lekas izjavio je novinarima da se zemljotres osjetio širom Atike i u centralnoj Grčkoj.
Prema prvim izvještajima, na kućama u Pireju i atinskim predgrađima Monastirakiju i Egaleou postoje pukotine na zgradama, ali za sada nema izvještaja da je bilo povrijeđenih niti žrtava.

 

(Telegraf.rs/Tanjug)

 

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!