PREVOZ IZLETNIKA Tenderi odugovlače polazak Banj busa

683

Iako je ljeto odavno počelo, prevoz panoramskim busom na najpopularnije banjalučko izletište Banj brdo još nije, niti je poznato kada će se to desiti.

Prema prvim najavama, ova usluga je građanima i turistima trebala biti na raspolaganju još od Dana grada, 22. aprila, ali iz raznih razloga Grad nije uspio da nađe partnera u tom poslu. Prvobitni plan gradske administracije bio je da se u ovoj turističkoj sezoni organizuje prevoz na Banj brdo turističkim vozićem, ali ni iz dva pokušaja nije pronađena firma koja bi organizovala taj prevoz.
Nakon toga je odlučeno da se, kao i prošle sezone, prevoz obavlja minibusom. Ni tu nije puno bilo puno uspjeha. Prvi tender je poništen, a u toku je drugi.
U Gradskoj upravi su rekli da trenutno traje žalbeni rok na tender te da će tek narednih dana, po isteku tog roka, imati informacije kada bi Banj bus trebao da prevozi putnike na izletište. Prema ranijim najavama, ovaj prevoz bi trebao trajati do 30. septembra. Trasa vožnje je predviđena od fabrike obuće „Bema“ (okretište autobuske linije br. 13) do spomenika na Banj brdu, i to radnim danom od 15 do 20, a subotom i nedjeljom od 9 do 20 sati.

Ova usluga posebno znači starijim osobama i licima s invaliditetom i njihovim porodicama, koji žele da posjete ovo izletište, a do njega ne mogu doći pješice. Prevoz panoramskim autobusom do Banj brda prvi put je uspostavljen prošle godine i za taj posao je grad bio angažovao prevozničko preduzeće Aldemo turs.

Banj bus je bio oslikan motivima grada, specijalno za ovu uslugu, prevezao je više od 7.000 građana, od druge polovine jula do kraja septembra 2018. godine.
Iz te firme poručuju da su se prijavili i na posljednji tender za prevoz putnika na Banj brdo te da čekaju rezultate.
– Zadovoljni smo kako je lani funkcionisala saradnja sa Gradom i isto tako je vladao veliki interese putnika za prevoz na Banj brdo – kazali su u Aldemo tursu.
Iz Turističke organizacije Grada Banjaluka poručuju da ih građani često pozivaju i pitaju kada će vožnja za Banj brdo biti ponovo pokrenuta, te da bi se to pitanje što prije trebalo riješiti.
– Banj brdo je jedna od turističkih atrakcija koju vrijedi posjetiti u našem gradu – naveli su u TOBL.

 

(Srpskainfo)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!