Kuzmić danas na operaciji

482
Zdravstveno stanje košarkaša bolje, ali još složeno, zakazana hirurška intervencija. Radiće se zahvat na gornjoj vilici kako bi se riješio problem sa disanjem.

Ide nabolje – opšti je utisak ljekara koji u jedinici intenzivne nege brinu o zdravstvenom stanju košarkaša Crvene zvezde i reprezentativca Ognjena Kuzmića (29), teško povrijeđenog u saobraćajnoj nesreći u nedjelju ujutru nadomak Banjaluke, odakle je poslije ukazivanja hitne medicinske pomoći u tamošnjem Kliničkom cetru, avionom transportovan u Beograd.

I pored značajnog poboljšanja u odnosu na dan ranije, zdravstveno stanje mladog Kuzmića je, kako Novosti nezvanično saznaju u Urgentnom centru, i dalje teško, zapravo kako ljekari kažu “složeno”, zbog više udruženih povreda: glave, preloma obje vilice i ozbiljne povrde grudnog koša, zbog koje je usljed smanjene funkcije pluća košarkaš poslije nesreće priključen na mehaničku ventilaciju, odnosno respirator.

– Funkica pluća je znatno popravljena i Kuzmić sada djelimično samostalno diše – neznanično je ispričao jedan od ljekara. – To, zapravo, znači da ga povremeno skidamo sa aparata za mehaničku ventilaciju, pa onda opet priključujemo na reaspirator, ali se vrijeme koje samostalno diše produžava, a skrađuje mehanička ventilacija.

Mladi košarkaš je još u indukovanoj komi, u koju je uveden poslije nesreće u Kliničkom centru Banjaluka da ne bi trpio velike bolove. Ljekari su juče, nezvanično se saznaje, odlučili da u indukovanoj komi ostane bar još danas, dok ne obave zahvat na vilici.

– Kuzmić ima problem sa disanjem, i danas će na operaciju – rečeno je nezvanično u Urgentnom centru. – Radiće se zahvat na gornjoj vilici. To je prilično složen zahvat i zato je bolje da Kuzmić do njegovog završetka bude u indukovanoj komi.

I Crrvena zvezda obavještava javnost da je Kuzmićevo opšte zdravstveno stanje bolje u odnosu na prethodni dan, ali i dalje vrlo složeno.

– Zvezda i ovom prilikom zahvaljuje svim ljudima dobre volje, klubovima, i svima koji i dalje iskazuju veliku brigu za zdravstveno stanje i oporavak našeg Ognjena Kuzmića – piše, između ostalog, u saopštenju crveno-bijelih.

 

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!