Na vrtić u Banjaluci čeka 1.300 djece

662

​Na listi čekanja za upis u vrtiće na području grada trenutno je oko 1.300 djece, rekla je Marijana Zrnić, pomoćnica direktora Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje.

Prema njenim riječima, svi kapaciteti u vrtićima su popunjeni i trenutno je upisano 2.289 djece.
“Prošle godine upisano je 130 mališana, a osim toga u okviru konkursa bilo je i 120 mjesta za zabavišne grupe koje realizuju vaspitno-obrazovni rad od 15 do 21 čas”, kazala je Zrnićeva.
Dodala je da su najtraženiji vrtići “Kolibri” u Lazarevu, “Plavi čuperak” u Boriku i “Radost” u Kočićevom vijencu.
“Roditelji u ovim mjesnim zajednicama tražili su samo te vrtiće i primarni program i zato je samo toliko djece upisano prošle godine, a ovi vrtići su već prepunjeni”, istakla je Zrnićeva.
Javni konkurs o prijemu djece jaslićkog i vrtićkog uzrasta u radnoj 2019/2020. godini ove godine trajaće od 1. do 15. avgusta.
“Još se ne zna tačan broj djece koja će biti primljena ove godine u vrtiće Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje”, naglasila je Zrnićeva i dodala da su u prošloj godini otvorena dva objekta pa Centar sada raspolaže sa 24 vrtića u gradu.
Petar Bilčar, načelnik Odjeljenja za komunalne poslove, rekao je da je u ovoj godini planirana izgradnja dva nova i rekonstrukcija jednog vrtića, i to u naseljima Centar, Lazarevo i Starčevica.
“Počela je prva faza dogradnje vrtića ‘Kolibri’ u Lazarevu, za koju je iz gradskog budžeta izdvojeno oko 550.000 KM, planirana je potpuna rekonstrukcija najstarijeg vrtića u gradu ‘Ježeva kućica’ zajedničkim sredstvima grada i UNDP-a, a na Starčevici bi u prostorijama bivše Gradske razvojne agencije (CIDEA) trebalo da osvane vrtić, za šta je već napisano idejno rješenje”, pojasnio je Bilčar.
U nacrtu budžeta grada u ovoj godini planirano je oko 800.000 KM za izgradnju, dogradnju i rekonstrukciju vrtića.

 

(Nezavisne)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!