Raspisan tender za obnovu pješačke zone kod Palate predsjednika

559

Gradska uprava raspisala je danas tender za izbor izvođača izgradnje nastavka pješačke zone kod Palate predsjednika Republike, nakon što je prošle godine uspješno realizovana prva faza ovog projekta, rekonstrukcijom popularnog „Parkića“. U ovogodišnji nastavak ovog projekta biće uloženo 1,2 miliona KM.

Budući izgled centralne pješačke zone

Prema projektnoj dokumentaciji, obnovom će biti zahvaćena dionica na potezu od rekonstruisanog „Parkića“ do prvih ugostiteljskih objekata u Ulici Bana Milosavljevića.

– Za nastavak obnove pješačke zone obezbijeđeno je 1,2 miliona KM rebalansom gradskog budžeta, a poslije obavljenih konsultacija sa Arhitektonsko-građevinsko-geodetskim fakultetom u vezi sa određenim pojedinostima projekta stvoreni su uslovi da pokrenemo proceduru javne nabavke za izbor izvođača radova – kazao je načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić.

Ova druga faza obnove pješačke zone u centru grada, prema njegovim riječima, podrazumijeva radove na prostoru ispred Banskog dvora i Palate predsjednika RS do prvih ugostiteljskih objekata u Ulici Bana Milosavljevića.

Taj prostor, kako je predviđeno projektom, biće popločan granitnim pločama, uz izgradnju nove rasvjete, oborinske kanalizacije i instalacija. Postojeći drvored će biti zadržan i dijelom obnovljen.

Ova zona, površine oko 2.900 kvadratnih metara, u potpunosti će biti rekonstruisana u moderno šetalište.

Po projektu, čitav prostor od „Parkića“ do prvih ugostiteljskih objekata formiraće prostor trga ispred Palate Predsjednika RS, koji će krasiti mozaik zastave Grada sa motivima rijeke Vrbas i tvrđave Kastel, kao i hrast lužnjak, uz prateće svjetlosne efekte.

Po planovima gradske administracije, ovaj projekt biće nastavljen i dogodine, za kad je planiran ulazak u radove na potezu do Narodnog pozorišta RS.

www.banjaluka.rs.ba

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!