“Zlatni platan” Anici Dobroj i Irfanu Mensuru

296

Nagrada za izuzetan doprinos evro-mediteranskom filmu “Zlatni platan” ove godine ide u ruke glumaca Anice Dobre i Irfana Mensura, a biće im uručena na Festivalu mediteranskog i evropskog filma, koji će od 27. jula do 2. avgusta biti održan u Trebinju.

Tokom sedam festivalskih dana biće prikazano 20 igranih, kratkih i dokumentarnih filmova iz Libana, Češke, Turske, Austrije, Izraela, Makedonije, Hrvatske, Crne Gore, Srbije, Republike Srpske i BiH, navode iz Savjeta festivala.
Ljubitelji filma uživaće u trebinjskom Kulturnom centru, na Ljetnoj sceni Doma mladih, ali i na terasi hotela “Leotar”, gdje će se publika prvi put družiti sa glumcima, navode organizatori.
– U okviru festivala biće priređena i izložba posvećena nedavno preminulom glumačkom bardu – Ivu Gregureviću, dok će u Muzeju Hercegovine biti održana filmska radionica, koju će voditi profesori Radoslav Vladić i Petar Stanojlović –  najavljeno je iz Savjeta festivala.
Festival mediteranskog i evropskog filma, koji će biti održan pod sloganom “U sazviježđu platana”, organizuju Tangram centar iz Beograda, “Alpe-Adrija” kulturna mreža, “Mediteran centar”, Kulturni centar, Dom mladih i hotel “Leotar” iz Trebinja.
Podršku festivalu pružiće Grad Trebinje, Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske i Uprava za dijasporu Srbije.

 

(Srpskainfo)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!