Sezona godišnjih odmora je otvorena, pripremite putnu apoteku

662

Prilikom pakovanja u torbu uvijek ide ono najvažnije, a to su: putne isprave, zdravstvena knjižica, putno zdravstveno osiguranje i putna apoteku.

Bez obzira da li putujete na morsku obalu za vrijeme odmora ili ostajete u hladovini rijeka i bazena neke proizvode je važno imati uz sebe.

Zaštita od sunca

Istraživanja su pokazala da štetne efekte na kožu imaju ne samo UV-A  i UV-B sunčevi zraci, nego i infracrveni IR-A zraci koji prodiru u najdublje slojeve kože, dovodeći do njenog oštećenja i prijevremenog starenja. Ladival® pruža trostruku zaštitu kože od UV-A, UV-B I IR-A zraka sprečavajući sve štetne efekate koje mogu da izazovu na koži (crvenilo i opekotine od sunca, stvaranje fleka, pjega i bora). Uz to djeluje i preventivno na pojavu alergija na sunce, te njeguje i hidrira kožu. Ladival ne sadrži štetne emulgatore, konzervanse i boje, pa je posebno pogodan za djecu i osobe sa osjetljivom kožom. U širokoj kolekciji nalaze se proizvodi za zaštitu i njegu dječije kože koji imaju povećanu vodootpornost.

Zaštita od stomačnih tegoba

Probiotici su preparati za obnavljanje crijevne flore. Sprečavaju  crijevni disbalans  koji može da nastane usljed promjene načina ishrane,  klimatskih uslova ili infekcija virusima.  Koriste se preventivno 3-5 dana pred polazak na put, kao i sve vrijeme puta, kako biste spriječili stomačne tegobe na putovanju. Zahvaljujući optimalnom broju probiotskih bakterija, za održavanje zdravlja probavnog trakta, dovoljna je samo jedna Probiotic® kapsula na dan.

Antipiretici

Lijekovi protiv bolova i povišene temperature.

Povrede

Za  površinske rane, posjekotina ( flaster, gaza, zavoj, sredstvo za dezinfekciju)

Dobro rapoloženje

I naravno, uzmite najbolje od ljeta

Izvor : www.nezavisne.com

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!