Da li će se legendarni Spaček vratiti u prodaju?

407

Posljednje vijesti za mnogobrojne obožavatelje vjerovatno najpoznatijeg Citroenovog automobila u istoriji nisu najbolje.

Iako je Citroen u novijoj istoriji upravo vratio slavu kad je predstavio prvi C3 i dijelom se pozvao na svoju legendu, koketiranje s prethodnicima i retro dizajn ostaće vidljivi samo u detaljima.

I dok je Renault kao duhovnu zamjenu četvorke ponudio Kangoo, a Citroen C3 Pluriel kao podsjetnik na još veću legendu, samo su rijetki u potpunosti oživjeli svoje legende. Tako je Volkswagen ponudio novu bubu, a potom su reinkarnirani Mini te Fiat 500.

I stvari će tu stati jer je Citroen potvrdio kako 2CV neće dobiti novo izdanje.

“Mi evoluiramo dizajn gledajući u prošlost. Ali ono što ne želim je da postanemo retro proizvođač”, izjavila je šefica marke Linda Džekson za Top Gear.

“Neću proizvesti novi 2CV. Imao je svoje vrijeme, bio je pogodak, a sada treba naći novi dizajn koji će biti po mjeri našeg korisnika”, bila je izravna Džeksonova.

S druge strane, ono što možemo u skoroj budućnosti očekivati je daljnja revizija kućnog dizajna, i to po pitanju svjetlosnog potpisa. Džekson pritom priznaje da treba biti inovativan, ali i da treba više usklađenosti unutar same game. Što to tačno znači, teško je trenutno razlučiti, ali zadnje informacije govore kako C4 Cactus neće dobiti nasljednika.

 

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!