Podrška Grada za rukometaše „Borca“

715

Gradonačelnik Igor Radojičić i zamjenik gradonačelnika Srđan Amidžić razgovarali su danas sa rukovodstvom  RK „Borac“,  čestitali im na uspješno završenoj sezoni i najavili da će ovaj klub i narednih godina imati podršku grada.

-Čestitke na protekloj sezoni. Grad je bio uvijek uz „Borac“ i biće i dalje. Interes nam je kvalitetan rukomet, osvajanje prvenstva, izlazak na međunarodnu scenu i igranje mnogo dobrih utakmica u Banjoj Luci- kazao je Radojičić.

Rebalansom budžeta, Grad je već obezbjedio dodatnih 50 hiljada maraka za ovaj klub, a danas se razgovaralo i o troškovima za narednu sezonu,  koji će biti uvećani zbog međunarodnih utakmica.

-Grad je  u funkciji podrške sportu. Drago nam je da će „Borac“ ponovo u u Evropu, a to je ono što grad želi, da ima međunarodna rukometna takmičenja jer je i publika tada najprisutnija- naglasio je Radojičić.

Jedan od zahtjeva ovog kluba jesu dodatni termini za trenige, naročito mlađih kategorija.

-Zato je napravljena SD „Centar“ kako bi rasteretili dvorane u Boriku i Obilićevu i imali dodatne termine za sportske klubove- kazao je gradonačelnik

Predsjednik uprave RK „Borac“ Saša Kondić zahvalio se gradonačelniku na podršci za proteklu sezonu i najavio da bi za narednu bilo potrebno obezbjediti oko milion maraka kako bi se svi zacrtani planovi ostvarili.

-Rezultati koje su naši rukometaši ostvarili u ovoj sezoni su vrijedni svake pohvale. Prezentovali smo gradonačelniku koji su naši planovi i koja su sredstva potrebna za to. Jer Borac mora naredne godine da osvoji prvenstvo, kup i da izađe na međunarodnu scenu- kazao je Kondić.

On je istakao kako će i od drugih institucija zatražiti podršku kako bi ispunili svoje ciljeve.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!