Večeras otvaranje novog “Zelenog” mosta

591

Novoizgrađeni most na mjestu starog Zelenog mosta biće svečano pušten u funkciju večeras u 21 čas.
Završetak gradnje novog mosta uveličaće i banjalučki dajakaši. Oni će sa šest čamaca, koji su simboli grada, prodefilovati u noćnoj vožnji Vrbasom.

Novi most zamijenio je svima dobro znani Zeleni most, koji je između dva naselja montiran kao privremeno rješenje, a zadržao se čak pola vijeka.

Vozači iz ovog dijela grada, koji su se posljednje dvije godine svakodnevno mučili sa gužvama, konačno mogu da odahnu. Međutim još jedna “velika” stvar kopka građane i ne da im da potpuno uživaju u modernoj građevini. A, to je prosto pitanje: Kako će se zvati novi most?! Hoće li zadržati svoj uvreženi naziv “Zeleni”, a što bi po, sudeći po komentarima mnogih bilo jedino ispravno.
z Gradske uprave se o nazivu mosta nikako ne oglašavaju, ali da ga planiraju “prekrstiti” da se naslutiti po zvaničnim izjavama i saopštenjima u kojima ga isključivo nazivaju “nekadašnji Zeleni most”.

Gradonačelnik Igor Radojičić poručio je nedavno da ni stari most nije imao zvaničan naziv već je kolokvijalno bio poznat kao Zeleni most.

Od nadležnih u Gradskoj upravi se takođe mogu čuti i komentari da je najvažnije što je novi most u Banjaluci sagrađen nakon toliko godina, a ne kako će se zvati.

Pozvali su Banjalučane da prisustvuju otvaranju novog mosta, ističući da je otvaranje zakazano za večernje časove zbog puštanja ambijentalne rasvjete na mostu.

Izvor: Srpskainfo

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!