RS RS: Podrška Borcu, propozicije nisu ispoštovane

80

Rukometni savez RS dao je punu podršku RK Borac M:tel, nakon što je banjalučki klub zatražio od Upravnog odbora RS BiH (čiji su članovi i predstavnici RS) da se izjasni povodom tumačenja Propozicija takmičenja u plej – ofu, prava domaćeg terena i pomijeranja termina finalne utakmice.

“Naš je stav više nego jasan, a to je da je komesar lige Zdenko Alpeza zloupotrijebio mjesto komesara takmičenja, te tumačio pravila na svoju ruku. Jedino UO  može donijeti i mijenjati Propozicije takmičenja , a komesari vode takmičenje u skladu sa tim Propozicijama. Prilikom usvajanja Propozicija za ovu takmičarsku godinu uveli smo plej – of koji je trebalo da se igra po Bergerovom sistemu, te Izviđač po Odluci UO  nije mogao imati prednost domaćeg terena. Takođe, ne znamo po kom osnovu je komesar odlučio da se Prva utakmica igra u Banjaluci, a druge dvije u Ljubuškom, što je prvi put taj princip primjenjen u rukometu BiH”, stoji u dopisu RS RS na čijem je čelu Marinko Umičević.

Takođe, RS RS navodi da je Alpeza prvo dostavio da se treća utakmica igra 12. juna, a onda bez saglasnosti klubova odredio da se igra 11. juna (do pomijeranja došlo zbog nastupa reprezentacije).

“Alpeza je svojim radom doveo u pitanje regularnost prvenstva  i stavio se na jednu stranu jer je znao da mu ističe mandat. Vidjećemo da li ima elemenata za disciplinsku i krivičnu odgovornost komesara”, navodi se u dopisu RS RS.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!