U Bugojnu oštećeni putevi, u Zenici poplavljene ulice

580

Zenica – Nevrijeme, praćeno obilnom kišom i vjetrom izazvalo je brojna oštećenja na putevima u naseljima Odžak i Goruši kod Bugojna, a ulice u centru Zenice su poplavljene.

Jedan od mještana rekao je da je vodena bujica nosila sve ispred sebe i znatno oštetila vodenicu na ovom području, a registrovani su i prekidi u isporuci struje. “Pod vodom su oranice sa povrćem nadomak naših kuća, zbog čega priželjkujemo što skoriji prestanak padavina i stabilizaciju vremena”, dodao je Omanović.
Jak pljusak praćen gradom u 17.30 čsova zahvatio je veći dio Bugojna, a mještani ulažu maksimalne napore da spriječe ulazak vode u kuće i pomoćne objekte, prenosi “Kliks”.
U prekidu je komunikacija koja vodi do najudaljenijeg sela Hum, a na terenu su pripadnici Civilne zaštite, koji nastoje ublažiti moguće posljedice nevremena.
Iz lokalnog preduzeća “Vodovod i kanalizacija” obavijestili su građane da voda sa izvorišta “Resnik” nije za piće, zbog zamućenosti izvorišta.
Kiša praćena grmljavinom i vjetrom, koja je skoro pola sata padala u Zenici, otežala je odvijanje saobraćaja i kretanje pješaka.
Iako su kolektori otpadnih voda nedavno postavljeni na nekoliko lokacija u Zenici, odvodni kanali nisu mogli da prime svu vodu koja je i iz šahtova izbrijala na površinu.
Problemi plavljenja ulica su zabilježeni i u drugim mjestima na području Zenice, ali za sada nema informacija o šteti.

 

(Glas Srpske)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!