Pavel Frančak pobjednik biciklističke trke Beograd – Banjaluka

499

Poljak Pavel Frančak je pobjednik 13. Međunarodne biciklističke trke Beograd-Banjaluka.

Međunarodna biciklistička trka Beograd-Banjaluka startovala je 18. aprila u beogradskoj opštini Obrenovac.
Trka je podijeljena u četiri etape – Beograd-Vlasenica, Vlasenica-Brčko, Bijeljina-Teslić i Prnjavor-Banjaluka.
Među biciklistima su bili učesnici iz Srbije, Irske, Njemačke, Italije, Slovenije, Mađarske, Bjelorusije. U slovenačkoj ekipi ponovno je učestvovao i Gašpar Kaprašin, pobjednik prošlogodišnje trke.
Svoje učešće uzeli su i čuveni biciklistički timovi, među kojima ruski “Gasprom”, italijanski “Sanđemini” i “D'amiko” i austrijski “Hrinkof”. Premijerno je predstavljen i kolumbijski “Bicikletas strongmen”.
Trinaesta biciklistička trka označena je prvom kategorijom, što je čini sportskim događajem najvišeg ranga, s obzirom na to da je prošle godine ušla u 50 najboljih trka u svijetu.
Poseban značaj ima što je ovogodišnje izdanje kvalifikaciono za Olimpijske igre koje se održavaju 2020. godine u Tokiju.
Biciklistička trka Beograd-Banjaluka održana je pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović i premijera Radovana Viškovića.
Organizaciju trke su pomogli Ministarstvo omladine i sporta Srbije, Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske i Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji.
(RTRS)
 
PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!