NESEBIČAN POTEZ TOJOTE: Besplatno 24.000 patenata

717

JAPANSKA kompanija “Tojota” je povukla, čini se, rijetko viđen potez na međunarodnoj ekonomskoj sceni!

Naime, u želji da pruži podršku globalnoj elektrifikaciji vozila dozvolila je korišćenje svojih 24.000 licenci potpuno besplatno.

To uključuje patente stečene kroz više od 20 godina razvoja tehnologije hibridnih električnih vozila. Na raspolaganju je tehnička podrška proizvođačima finalnih vozila radi dostizanja ciljanih performansi nabavkom sistema za elektrifikaciju vozila. Imajući na umu količinu vremena, novca i resursa potrebnih za razvoj održive mobilnosti radi suzbijanja rasta štetnih emisija i nastavka korišćenja trenutno dostupne tehnologije, Tojota je objavila sve mjere u vezi sa svojim patentima i tehničkim znanjem radi dalje promocije sve šire upotrebe elektrikovanih vozila.

Prvo je objavila da će odobriti besplatne licence za gotovo 24.000 patenata koje ima (uključujući i neke prijave koje su još u postupku), za tehnologije povezane sa elektrifikacijom vozila. A kao drugo će osigurati besplatnu tehničku podršku drugim proizvođačima koji razvijaju i prodaju elektrifikovana vozila kada koriste Tojotine elektromotore, baterije, sisteme upravljanja snagom, upravljačke računare i druge tehnologije vezane za elektrifikaciju vozila kao deo svojih pogonskih sistema.

Odobravanjem besplatnih licenci i pružanjem tehničke podrške za svoje sisteme elektrifikacije vozila, Tojota želi dodatno da promoviše širenje elektrifikovanih vozila i na taj način pruži pomoć vladama, proizvođačima automobila i društvu u cjelini da ostvare zacrtane ciljeve povezane s klimatskim promenama.

Izvor:novosti

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!