Suturlija kao nova turističko-sportsko rekreativna destinacija

464

Suturlija bi uskoro mogla postati nova turističko-sportsko rekreativna destinacija sa svim pratećim sadržajima neophodnim za razvoj lokalnog turizma, zaključak je radnog sastanka koji je organizovao predsjednik Poligrafa Zoran Talić sa stručnjacima iz oblasti prostornog planiranja i urbanizma.

Talić kaže da je vizija da kanjon Suturlije, koji je samo dva kilometra udaljen od centra grada, pretvorimo u omiljeno okupljalište građana i turista.

– Ideja je da napravimo ljepši ambijent i da ta destinacija bude pristupačna svim ljubiteljima prirode. S tim ciljem u narednom periodu uputiću prijedlog za utvrđivanje zoning plana nadležnima kako bi taj lokalitet pretvorili u jedan sasvim novi sportsko-rekreativno turistički centar na području Banjaluke – rekao je on.

Goran Dimitrić, stručnjak iz oblasti prostornog planiranja i urbanizma kaže da Suturlija, kao novi projekat u cilju razvijanja turističke ponude grada, svakako ima potencijal da privuče još više turista u Banjaluku.

– Na poziv gospodina Talića, formirali smo tim stručnjaka sa željom da napravimo najadekvatniji ambijent na lokalitetu Suturlije kako bi ga pretvorili u novu sportsko-rekreativnu destinaciju – navodi on.

Govoreći o potencijalima Suturlije, sa sastanka je napomenuto da je u obuhvatu buduće turističko-rekreativne destinacije, neophodno sačuvati postojeće potencijale kao što su penjališta sa određenim brojem smjerova, ali i napraviti nove sadržaje za sve posjetioce.

Između ostalog, sa sastanka je zaključeno da buduća turistička destinacija nosi epitet Park prirode Suturlija.

IZVOR rtrs.tv

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!