Banjaluka dobija novu sportsku dvoranu, “Centar” otvara vrata

658
Dvorana “Centar” danas otvara svoja vrata, kada će se i odigrati prva utakmica. Nekada devastiran Šoping centar, danas je postao moderna sportska dvorana. Za nepunih godinu dana koliko traju radovi, 1.300 kvadrata uništenog prostora dobio je novi izgled.

Dvorana je namjenjena za sportove kao što su odbojka, rukomet, košarka i mali fudbal.

“Očekujemo još sportsku opremu i rekvizite da instaliramo. Oprema za odbojku je već spremna. Potpuno su spremne svlačione, tuševi, svi prateći objekti koji trebaju da služe na radost svih sportista grada Banjaluka. Koliko će klubova da koristi, to je po odluci utvrđivanja javnog interesa grada Banjaluka za 2019. godinu. Sada odmah u startu oko 40 banjalučkih klubova će moći da koriste ovu dvoranu pored Sportske dvorane “Borik” i Sportske dvorane “Obilićevo””, istakao je Dragan Banjac, načelnik Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport.

Dvoranu “Centrar” moći će koristiti borilački sportovi i klubovi koji su izrazili interes, poručuju iz gradske uprave. Na zadovoljstvo sportista, ali i svih stanovnika, Banjaluka je nakon 30 godina dobila sportsku dvoranu. U rekonstrukciju je uloženo milion i 600 hiljada maraka.

“Od toga iz sredstava budžeta Grada Banjaluke obezbjeđeno je milion i 300 hiljada, a 300 hiljada maraka obezbjedio je prošle godine Kabinet predsjednika Republike Srpske, odnosno gospodin Milorad Dodik koji je bio predsjednik Republike Srpske”, .

Nova Sportska dvorana “Centar” će poslovati u sklopu Sportske dvorane “Borik”.Danas će se odigrati prijateljska odbojkaška utakmica.

IZVOR ATV

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!