Lauš dobio novo igralište, uskoro još jedno

598

Mališani sa Lauša dobili su novo, savremeno dječije igralište, zahvaljujući zajedničkom projektu Grada Banja Luke i Razvojnog programa UN-a (UNDP). Ovo je već 21. novo dječije igralište koje je izgrađeno u Banjoj Luci u posljednje dvije godine. Igralište na Laušu, tačnije u Ulici Koste Krsmanovića, izgrađeno je u okviru projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“.

Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je danas obišao igralište, najavio je da će na Laušu uskioro biti izgrađeno još jedno igralište, takođe u saradnji sa UNDP-om.

– Ovo bi trebalo da bude dobra godina za ovo veliko naselje zahvaljujući relaizaciji više velikih infrastrukturnih projekata. U toku je veliki posao izgradnje kružnog toka kod „Sirana“, tu je i izgradnja novog objekta mjesne zajednice i policijske stanice. Takođe, gradimo i novu sportsku dvoranu pored škole „Sveti Sava“, a očekujemo da uskoro sa Vladom RS potpišemo sporazum o izgradnji nove velike saobraćajnice koja bi povezivala Lauš i Paprikovac i rasteretila gužve u Karađorđevoj i Ulici Jovana Raškovića – rekao je Radojičić.

Šef banjalučke kancelarije UNDP-a,  Goran Vukmir, kazao je da su u šest mjesnih zajednica održani forumi građana na kojima su lokalni stanovnici izabrali projekte od značaja za njihovu zajednicu.

– Najveća vrijednost ovog projekta leži u tome što su građani sami odlučivali o onome što je za njih najpotrebnije. Konkretnije, u saradnji UNDP-a i Grada realizovano je 14 projekata u gradu, ukupne vrijednosti 380.000 KM, od čega je UNDP obezbijedio 60 odsto sredstava, a ostatak Grad – naglasio je Vukmir.

Predsjednik Savjeta MZ Lauš 2, Milan Granula, zahvalio je Gradu i UNDP na realizaciji projekta izgradnje dječijeg igrališta.

– Mi smo upravo i predložili ovaj projekat kroz razgovor sa građanima, a ova lokacija je odbrana iz razloga što je jedina imala riješene imovinsko-pravne odnose. Uskoro očekujemo početak gradnje drugog igrališta koje će se nalaziti u blizini crkve na Laušu – rekao je Granula.

IZVOR Banjaluka.rs.ba

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!