DOMINIRAO PROTIV TANDEMA KOJI ĆE IGRATI ZA AMERE Nikola Jokić je već PREPLAŠIO DRIM TIM

440

Svi koji navijaju za Srbiju nadaju se da će Nikola Jokić pristati da bude dio “orlova” na Mundobasketu, a njegova odluka zavisi od uspjeha Denvera i razgovora sa selektorom Đorđevićem.

Pol Džordž i Rasel Vestbruk se nalaze na spisku američkih košarkaša za Svjetsko prvenstvo u Kini. Takođe, dvojica NBA superstarova Oklahome su imali priliku da iz prvog reda, na svojoj koži, osjete šta znači igrati protiv Nikole Jokića.

Centar Denvera je odigrao još jednu simultanku, pri čemu je za skok ostao kratak za novi tripl-dabl učinak. Nikola je uz svoje ime upisao 36 koševa, deset asistencija i devet uhvaćenih lopti, odnosno pružio je milion razloga zašto bi se sve  moralo uraditi sve da ovaj košarkaš zaigra na Mundobasketu.

“Orlovi” sa Jokićem ili bez njega nisu i neće biti isti tim. To smo shvatili još 2016. na Igrama u Riju, kada je 21-godišnji momak iz Sombora, sa jednom sezonom NBA iskustva, uništio centre drim tima. Amerikanci su u grupnoj fazi pobijedili Srbiju sa 94:91, a Jokić je imao 25 poena (šut iz igre 11/15). Durant, Džordan i Kazins su tada zajedno postigli 30 koševa. Jokić je u Brazil stigao sa skromnim prosekom (10 poena, 7,4 skoka i 2,4 asistencije po meču), bez iskustva i sa respektom ne samo za protivnike, već i za saigrače.

U međuvremenu, izrastao je u Ol-star zvezdu najjače lige na svetu i košarkaša koga je nemoguće uklopiti u postojeće šablone. Čak je i Vestbruk nekoliko puta u sinoć odigranom meču izgubio strpljenje i pokušao da umesto svojih centara zaustavi Jokića. Međutim, brzo je shvatio da mu je za čitanje poteza srpskog košarkaša potrebna “Enigma”.

Kada ga gledate na terenu, stičete utisak da Jokić više brine o timu nego o svom učinku. Vestbruk i Harden bi rizikovali pobjedu samo da upišu taj jedan skok za tripl-dabl, ali ne i Nikola. Njega statistika ne zanima i zato ne čudi reakcija posle skandiranja navijača Denvera “MVP, MVP!”.

– Iskreno, malo mi je to smešno i zabavno. Mislim da će mnogo bolji igrač od mene osvojiti MVP nagradu. Trudim se da odigram najbolju košarku i to je sve što želim – rekao je, između ostalog, Jokić posle pobjede Denvera nad Oklahomom sa 121:112.

Foto: Aleksandar Dimitrijević/RAS Srbija

Nikola Jokić, Boban Marjanović, Miroslav Raduljica i Nikola Milutinov su centarska linija koja bi trebalo da utjera strah u kosti čak i Amerima.

I, upravo je igra pod koševima prilika za “orlove” jer, bez obzira na kvalitet bekova, Stef Kari, Džejms Harden ili Kajri Irving su liga za sebe.

Utisak je da u ovom trenutku ni sam Jokić ne zna da li će se pojaviti na okupljanju pred početak operacije “Medalja na Mundobasketu”. Želja postoji, u to niko ne sumnja, međutim za naredni korak potrebno je više od dobre volje. Svjesni smo da je Jokić pod pritiskom sa svih strana – u Denveru očekuju da poslije godina i godina posta odvede klub u plej-of, dok se u srpskoj javnosti stvorila slika da je sa Nikolom izvjesno zlato u Kini. Istina je negdje u sredini.

(sport.blic.rs)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!