Partizan i Zvezda se opraštaju od Evrokupa

374

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana večerašnjim utakmicama 6. kola TOP 16 faze Evrokupa opraštaju se od ovog takmičenja. Porazima od jednog koša razlike u prošlom kolu, izgubili su svaku šansu za dalji plasman.

Na teren će prvi košarkaši Zvezde, koji od 18.45 dočekuju špansku Unikahu. Utakmica nema nikakav značaj ni za Špance, jer zbog poraza u prošlom kolu od Valensije ne mogu do prvog mjesta i prednosti domaćeg terena u doigravanju.

“Crveno-bijeli” su se za vikend vratili na pobjedičke staze. Poslije tri jako bolna poraza, “stradala” je Olimpija u hali “Aleksandar Nikolić”. Sa druge strane, Unikaha je za vikend ostvarila veliku pobjedu protiv Real Madrida, poslije produžetaka 103:102.

Iako bez rezultatskog značaja, trener Milan Tomić kaže da je ova utakmica važna za klub i navijače.

– Izgubili smo šansu da prođemo dalje, iako smo imali mogućnosti da to promijenimo i gubili utakmice u tijesnim zavšrnicama. Žao nam je zbog toga. Za klub, navijače i sve nas je izuzetno važno da se oprostimo pobjedom. Jer se kroz pobjede gradi atmosfera i samopouzdanja koje će biti potrebno za sve ono što nam slijedi u narednom periodu – jasan je strateg Zvezde.

Kadrovaska situacija mnogo bolja

Za razliku od prethodnih mečeva, kada je nedostojalo nekoliko igrača, a neki od onih koji su nastupali bili roviti, u ovom meču Tomić neće moći računati samo na Branka Lazića.

Centar “crveno-bijelih” Dušan Ristić  je istakao da će igrači učiniti sve da dođu do pobjede.

– Nemamo rezultatski značaj ni mi ni oni, ali mislim da je utakmica veoma važna. Imamo priliku da se oprostimo od Evrokupa da eventualnom pobjedom i daćemo sve od sebe da tako bude. Veoma brzo nas očekuje Kup, borba za drugi trofej i to je odlična šansa za nas da se na najbolji način pripremimo.

Što se tiče Partizana, dvije lopte odredile su njihovu sudbinu. Da je zicer Stefana Jankovića u Monaku ušao, a šut Parahovskog prošle srijede ostao na obruču “crno-bijeli” bi se sada rasterećeno borili za prvo mjesto.

Kao i “vječiti rival”, igrači Andree Trinkijerija će se posvetiti završnim borbama na Jadranu, gdje će pokušati ostvariti što bolji startnu poziciju pred početak doigravanja.

Trener “parnog valjka” izjavio je da će meč protiv Albe u Berlinu biti prilika za košarkaše koji do sada nisu imali veliku minutažu, a da će meč biti dobar, jer se ipak radi o dva velika imena evropske košarke.

– Nažalost, zbog dvije lopte, utakmica neće biti važna za plasman u Top 8, ali to je Alba – Partizan, dva velika imena. Moramo odigrati ozbiljno. Biće potpuno drugačija utakmica u odnosu na naš prvi meč, idemo sa idejom da pronađemo minutažu za igrače koji su malo manje igrali, a da ne izgubimo na koncentraciji – rekao je Trinkijeri.

Gagić ostao u Beogradu

Partizan će u ovom meču biti lišen pomoći iskusnog centra Đorđa Gagića, koji je zbog visoke temperature ostao u Beogradu. Ljekarski tim čini sve da Gagića osposobe za meč protiv Budućnosti, koji je na rasporedu u nedelju.

Jedan od onih koji bi mogli da dobiju veću minutažu je i Marko Pecarski.

– Bez obzira što utakmica nema takmičarskog značaja, mislim da u nju treba da uđemo kao u svaku drugu, da bismo dobili na samopouzdanju i da bi popravili skor u Evrokupu i spremno dočekali nastavak takmičenja u ABA ligi. Idemo sa željom da takmičenje završimo pobjedom – izjavio je mladi krilni centar “crno-bijelih”.

Meč u Berlinu počinje u 20.45 časova.

 

(srpskacafe.com)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!