NAKON REMIJA DVIJE EKIPE Pelegrini “bocnuo” Klopa: Navikao je da pobjeđuje golovima iz OFSAJDA

426

Menadžer Vest Hema Manuel Pelegrini “bocnuo” je trenera Liverpula Jirgena Klopa nakon remija između ove dvije ekipe u posljednjem meču 25. kola engleskog Premieršipa (1:1) rekavši da je Nijemac navikao da pobjeđuje golovima iz ofsajda.

Pelegrini je rekao da je njegov tim bio bolji od Liverpula, a da su na kraju mogli izgubiti jer je linijski sudija napravio veliku grešku i nije svirao ofsajd nakon dodavanja Keite za Origija u 93. minuti.

Redsi su u vodstvo stigli takođe nakon greške drugog linijskog sudije koji nije svirao očigledan ofsajd u kojem je bio Milner, a nakon toga on je asistirao Maneu koji je pogodio za 0:1.

– Imali smo veliki broj prilika da osvojimo tri boda, a remizirali smo samo zato jer je Liverpul postigao pogodak iz očiglednog ofsajda. U posljednjoj akciji na meču Origi je promašio, a bio je u ofsajdu i linijski sudija je napravio veliku grešku. Zadovoljan sam igrom jer smo igrali protiv tima koji je postigao veliki broj pogodaka i koji ima najbolju odbranu lige. Moramo nastaviti da napredujemo – rekao je Pelegrini.

Trener Vest Hema nakon toga je rekao da je Klop navikao slaviti nakon golova iz ofsajda.

– Klop je navikao da pobjeđuje golovima iz ofsajda. Kada sam bio trener Malage savladao me golom koji je postignut iz ofsajda od sedam metara, tako da se ne može žaliti. Pogodak koji su postigli je bio takođe iz ofsajda, a tokom sedmice sam rekao da moramo pobijediti kako bismo usrećili naše navijače i kako bismo pomogli Mančester Sitiju, jer to je moj klub takođe. Možda se takve izjave nisu svidjele Kloppu – završio je Pelegrini.

Liverpul je remijem kod Vest Hema dodatno ugrozio prvu poziciju i sada imaju tri boda manje od Mančester Sitija, piše Klix.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!