Očekuju se novi snijeg i olujni vjetrovi

464

U Republici Srpskoj danas i u subotu, doći će do povećanja snježnog pokrivača, dok se prekid padavina i djelimično razvedravanje očekuje u nedjelju. 

Federalni hidrometeorološki zavod izdao je narandžasto upozorenje za dijelove BiH gdje se danas predviđaju veće snježne padavine i vjetrovi koji će duvati brzinom do 70 kilometara na čas.

Posebno će biti otežana situacija u planinskim dijelovima gdje će, na već postojeći, pasti dodatnih 30 centimetara snijega.

Prema podacima s mape meteoalarma, u Višegradu i Foči očekuje se novih 30 centimetara snijega u gradu, dok se u planinskim dijelovima očekuje i do 50 centimetara.

Na području Sarajeva i Tuzle očekuje se novih 15 centimetara snijega, a na okolnim planinama i naseljima biće i do 30 centimetara.

U nedjelju djelimično razvedravanje

U Republici Srpskoj danas i u subotu će doći do povećanja snježnog pokrivača, dok se prekid padavina i djelimično razvedravanje očekuje u nedjelju, rekao je meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda Igor Kovačić.

– Snježni pokrivač će se znatno povećati na istoku Srpske, gdje očekujemo između 25 i 35 centimetara snijega, a u planinama i 50. Snijega će lokalno biti i više, budući da ga već sada ponegdje ima više od 50 centimetara, pa računamo da će visina snježnog pokrivača tamo preći 70 centimetara – naveo je Kovačić.

Kovačić je rekao da će danas tokom noći u planinama i u Hercegovini duvati jak sjevernoistočni vjetar, koji će stvarati probleme sa smetovima.

– Јutra će biti dosta hladna – na planinama i do minus 10, u ostalim krajevima između minus sedam i minus tri stepena Celzijusova. Dnevna temperatura će biti oko nule, dok se u nedjelju očekuje još hladnije vrijeme, prestanak padavina i djelimično razvedravanje – rekao je Kovačić.

On je rekao da u subotu i nedjelju temperatura vazduha neće prelaziti nula stepeni Celzijusovih.

Kovačić je naveo da će od sljedeće sedmice padavine biti česte i trajaće do kraja mjeseca, te da postoji indicija da ih bude i tokom prvih dan-dva u februaru.

(Srna)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!