BARAKA ILI HOTEL? Omladinski centar “Zdravo da ste” pozvao građane da DOBRO POGLEDAJU novi regulacioni plan

506

Iz omladinskog centra “Zdravo da ste” pozvali su sugrađane da daju mišljenje na nacrt regulacionog plana za interpolaciju društvenih sadržaja na užem području grada koji je na ponovnom uvidu do sutra, 25. januara.

Jedna od lokacija obuhvaćena ovim regulacionom planom je i baraka kod Gradskog mosta koju godinama koristi ovo omladinsko udruženje, a gdje je ubuduće planiran hotel sa četiri sprata, dok je prizemlje rezervisano za prostor za društvene sadržaje.

– Mi prvi vam možemo reći da je baraka dala sve najbolje od sebe od kada je sagrađena do danas, tako da do nekakve promjene mora doći. Isto tako, ovaj prostor nije pogodan za gradnju čvrstih objakata, iz više razloga, a što je potvrđeno i u LEAP dokumentu – Lokalni ekološki akcioni plan Grada Banjaluka. Pozivamo sve da posjete MZ Obilićevo u Cara Lazara 52 i ostave svoje mišljenje. Recite šta mislite o tome da na ovoj lokaciji bude hotel, šta biste voljeli da bude u prostoru koji će biti namijenjen u društvene svrhe, pitajte, tražite odgovor. Često se žalimo da se odluke donose, a da nas nisu pitali. Ovaj put imamo svi priliku da reagujemo i iznesemo svoje mišljenje, pa dragi sugrađani izvolite – poručili su iz “Zdravo da ste”.

Ovo udruženje već je jednom dostavilo primjedbu na dio regulacionog plana gdje je smješten ovaj omladinski centar.

– Nismo saglasni sa tim da ovaj prostor, kroz koji je prethodnih godina prošlo 5.000 djece, ubuduće donosi profit pojedincu – istakli su ranije na javnoj raspravi u Banskom dvoru.

Ova organizacija postoji već dvije decenije i jedna je od najaktivnijih u Banjaluci koja konstantno priprema sadržaje za omladinu.

Iz Gradske uprave ranije su precizirali da je cilj ovog plana da se širom grada izgrade objekti za potrebe raznih društvenih sadržaja.

Podjsetimo, protiv ovog plana, prošle godine su se oštro pobunili mještani Nove Varoši koji su spriječili da se na mjestu zelene površine u tom naselju gradi stambeno-poslovni objekat.

(Srpskainfo)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!