Mourinjo: Nemam namjeru raditi u Portugalu

408

Portugalski trener Žoze Murinjo, koji je u Mančester junajtedu dobio otkaz 18. decembra prošle godine, otkrio je šta misli o mogućem preuzimanju Benfike.

Nakon što je dobio otkaz u Junajtedu, brojni mediji su Murinja odmah povezivali s nekim klubovima, uključujući Real Madrid ali i portugalsku Benfiku.

Međutim, Portugalac je poručio da ne planira povratak u domovinu.

“Nisam dobio službenu ponudu. Međutim, i da jesam, mogu reći kako nemam namjeru raditi u Portugalu”, kratko je kazao Murinjo novinarima.

Zanimljivo, on je svoju trenersku karijeru započeo upravo u Benfici 2000. godine, ali je ovaj klub vodio u samo devet mečeva.

Murinjo je ovih dana dobio i “ogromnu otpremninu” od Mančestera.

Kako piše Daily Mail, Junajted je Portugalcu isplatio 15 miliona funti na ime raskida ugovora čime je Murinjo postao slobodan trener.

Britanski mediji navode da je Murinjo već našao i novi posao. Naime, nije riječ o trenerskom poslu, ali Murinjo ovih dana radi za arapsku televiziju BeIN Sport na kojoj komentariše utakmice Azijskog kupa.

Portugalac je vodio Junajted od 2016. godine, a u 144 odigrane utakmice imao je učinak od 58,3 posto pobjeda.

U dosadašnjoj karijeri je trenirao Benfiku, Unio de Leiriu, Porto, Čelsi, Inter Milan, Real Madrid i Mančester junajted.

(Anadolija)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!