Sanirana oštećenja na igralištu u Boriku: Na meti vandala ljuljaške i klackalice

124

Dječije igralište u Ulici Vase Pelagića je sanirano i na njemu su postavljene nove sjedalice na ljuljaškama i klackalicama, a prethodno su lakirane sve konstrukcije sprava.

– U skladu sa vremenskim prilikama, ovi radovi biće izvedeni na još desetak dječijih igrališta u gradu, na kojima su zabilježena najveća oštećenja kako bi bila što bezbjednija za upotrebu – rekli su u Odjeljenju za komunalne poslove.


Radovi se izvode u okviru ugovora za hitne sanacije oštećenih dječijih igrališta i nadstrešnica na autobuskim stajalištima iz 2018. godine.

Kako su naveli iz odjeljenja, krajem prošle godine popravke raznih oštećenja obavljene su na više igrališta, na kojima su zamijenjene sjedalice na ljuljaškama i klackalicama, postavljeni novi lanci na gumama za ljuljanje, te lakirane konstrukcije.

Inače, sredstva za redovno održavanje komunalne opreme, u koju su uključena i dječija igrališta, planiraju se svake godine u budžetu. Ovogodišnjim Programom zajedničke komunalne potrošnje za sanaciju i održavanje dječijih igrališra planirano je 30.000 KM.

(Srpskainfo)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!