U SUSRET PRAZNICIMA Koncert gradskih tamburaša ispred Muzeja

621

U susret novogodišnjim praznicima, Gradski tamburaški orkestar će u subotu, 29. decembra, sa početkom od 21 čas,  sugrađanima i turistima koji ovih dana posjećuju Banjaluku pokloniti, najavljuju, pravi muzički spektakl.

Svoj završni koncert, banjalučki tamburaši će održati na platou ispred Muzeja savremene umjetnosti, u okviru programa „Banjalučka zima“.

U dvočasovnom programu, koji će se sastojati od muzičkih numera tradicionalne, starogradske, narodne, popularne i filmske muzike, za svakoga će se naći ponešto.  Čitava plejada solista će se pobrinuti za prazničnu atmosferu pred Muzejom savremene umjetnosti.

Uz Gradski tamburaški orkestar, koji nastupa pod dirigentskom palicom Zlatana Mirića, za novogodišnje raspoloženje će se pobrinuti Aleksandra Radović, Biljana Nedić, Aljoša Đumić, Danijela Knežević, kojima će se pridružiti i sam dirigent orkestra, koji će otpjevati neke od popularnih numera.

U novu 2019. godinu, orkestar ulazi nesmanjenim tempom.  Već 13. januara, u porti Hrama Hrista Spasitelja, održaće tradicionalni koncert povodom obilježavanja Nove godine po Julijanskom kalendaru.  Tradicionalni novogodišnji gala koncert Gradski tamburaški orkestar će održati 17. januara u KC Banski dvor.  Zbog velikog interesovanja publike, gala koncert se tradicionalno održava tokom dvije večeri, tako da će svoju reprizu u Banskom dvoru imati već 18. januara.

Podsjetimo, kao i svake godine, Gradski tamburaški orkestar je svojim nastupima podržao održavanje niza humanitarnih manifestacija kao što su humanitarna akcija Udruženja roditelja prijevremeno rođene djece „Mrvice“, za kupovinu toplih krevetića za prijevremeno rođene bebe, koji će biti smješteni u UKC RS.  Gradski tamburaški orkestar je i sam bio organizator veoma uspješnog humanitarnog konceta pod nazivom „Pobijedimo Laforu“, kojim je dat doprinos nastojanjima da se ova opaka bolest iskorijeni.

(Srpskainfo)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!