Hrabri i ludi potezi koji bi vam mogli donijeti ljubav

550

Usuđujete li se prihvatiti ovaj izazov i isprobati neki savjet s liste?

1. Izazovite sebe i dajte broj telefona seksi strancu.

2. Skupite hrabrost i razgovarajte s momkom koji vam je zapeo za oko, bilo da je to slatki poštar ili kolega s posla, a tokom razgovora pokušajte razmijeniti brojeve.

3. Bilo da se nalazite u lokalnom kafiću ili na utakmici, stanite blizu slatkog dečka i njegovih prijatelja. Kada čujete nešto poznato, uključite se u razgovor.

4. Organizujte zabavu i pozovite nekoliko prijatelja. Recite svakom gostu da povede jednu singl osobu koju ne poznajete. Bez obzira hoće li vam se neko svidjeti ili ne, proširićete svoj društveni krug jer ako ništa drugo, neko od njih zna potencijalne slobodne momke.

5. Na putu do kuće, svratite negdje gdje nikada do sada niste bile, npr. u novootvoreni kafić. Lakše je iskoračiti iz sigurne zone i napraviti korak u nepoznatom okruženju.

6. Tagujte sve nove prijatelje na slici od sinoć. Vaši zabavni opisi slika podsjetiće ih na vas i otvoriti mogućnost novih poznanstava.

7. “Slučajno” naletite na seksi muškarca u prodavnici. To je automatski pokretač razgovora (neko prvi mora reći ‘oprosti’) i fizički kontakt koji poznanstvo čini intimnijim.

8. Izađite na nastup lokalnog benda. Ako nema zgodnih muškaraca u okruženju, barem možete razgovarati s gitaristom.

9. Snimili ste super zgodnog momka u kafiću? Pošaljite piće za njegov stol!

10. Uđite u neku prodavnicu sa muškom odjećom, uzmite lijepu košulju, a zatim zgodnog dečka upitajte: ‘Mom bratu je uskoro rođendan. Što misliš o ovoj košulji?’

11. Pridružite se grupi u kojoj ćete sarađivati sa muškarcima, možda nekom sportskom klubu ili neprofitnoj organizaciji.

12. Potražite na Fejsbuku momke u koje ste bile zaljubljene u srednjoj školi. Pošaljite im poruku kako ste ih slučajno vidjele i da ne možete vjerovati koliko su se promijenili, na bolje, naravno.

13. Flertujte s minimum tri tipa na mjestima na kojima to nikada ranije niste radile.

14. Sjećate se tipa iz teretane? Sljedeći put kada naletite jedno na drugo recite mu ‘Hej, kako si?’, Kao da ste stari prijatelji. Istraživači su dokazali da ljude više privlače oni koji su bliski s njima.

15. Ako ste upoznale super tipa u organizaciji u kojoj volontirate, a posebno ako imate popis brojeva telefona nazovite ga i pitajte kada ćete se opet vidjeti.

16. Izađite u kafić radnim danom. Zaobilaženje mase koja izlazi vikendom pomoći će vam da ostvarite bolju povezanost sa muškarcima.

17. Pitajte svoje prijatelje poznaju li nekog samca. Iako vam takva otvorenost može zvučati čudno, barem ćete biti sigurne da vam neće preporučiti lošeg dečka.

18. Prihvatite tantru “Nemam što izgubiti”. Iako je ova izreka klišej, sjetite se da hrabre djevojke uvijek uhvate najbolje momke.

19. Muškarce plaše velika ženska društva, stoga se u kafić uputite u pratnji najviše dvije prijateljice. Kada ugledate dečka koji vam se sviđa, izdvojite se od svojih prijatelja i skenirajte prostoriju. Kada uđe u vaš vidokrug uputite mu ONAJ pogled. Na taj način ćete ga doslovno pozvati da vam priđe.

20. Umjesto ručka u zatvorenom prostoru, prošetajte centrom grada. Kada primijetite zgodnog tipa u kafiću ili na klupici u parku, sjednite blizu njega i započnite neobavezan razgovor o hrani ili tome što radite u životu.

( CdM/cosmopolitan.hr)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!