Košarkaše Partizana ZAUSTAVILA KOSOVSKA POLICIJA: “Mi smo samo sportisti”

681

Evropa ne zna šta se dešava na Kosmetu, mi smo samo sportisti, kaže predsjednik košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović, nakon što ekspedicija crno-bijelih nije dobila dozvolu kosovske policije da prođe administrativni prelaz na Jarinju i prisustvuje mirnom protestu u Kosovskoj Mitrovici, i da odigra prijateljski meč sa Trepčom.

Mijailović je u izjavi Tanjugu poručio da ne vjeruje da će doći do promjene i da će rukovodstvo i košarkaši biti pušteni na Kosmet.

– Evropa ne zna šta se dešava na Kosmetu… Prolaz nam je onemogućen. Mi smo samo sportisti. Željeli smo da u miru prostestvujemo sa narodom i odigramo prijateljsku utakmicu sa Trepčom. Čisto sumnjam da ćemo proći – rekao je Mijailović.

On kaže da je obrazloženje zabrane to što njihov dolazak nije bio najavljen.

– Rekli su nam da idemo preko brda, ali ne želimo da rizikujemo hapšenje. Mi smo civilizovani narod. Vidite šta se dešava u 21. vijeku – poručio je prvi čovjek Partizana i dodao da će crno-bijeli sačekati još malo da se vidi da li situacija može da se promijeni.

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Mijailović, ipak, navodi da ekipa nije uznemirena zbog svega što se desilo, ali da ostaje žal.

– Žao mi je, jer smo imali plan da obiđemo naš narod. Htjeli smo i u miru da budemo na Kosmetu, ali očigledno to nije moguće – zaključio je on.

Rukovodstvo i košarkaši Partizana namjeravali su da podrže Srbe u protestu protiv mjera Prištine na takse od 100 odsto na srpsku robu.

(Tanjug)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!