NOVI PROTEST BANJALUČKIH STUDENATA U znak nezadovoljstva ušli u nedovršeni paviljon i poručili: “Hoćemo da ‘biće’ bude sada”

411

Banjalučki studenti okupili su se i danas ispred Studentskog centra „Nikola Tesla“ kako bi još jednom iznijeli svoje zahtjeve, te u znak protesta ušli u zgradu te se, kako kažu, uvjerili da nema šanse da radovi mogu biti gotovi za dva mjeseca.

Oni od nadležnih traže besplatan smještaj deset mjeseci jer su sve do sada, ne svojom krivicom, morali da plaćaju privatni smještaj, iako imaju prava na dom, te poručili da će u petak, 23. novembra, ponovo izaći na proteste ukoliko do četvrtka ne dobiju odgovor od nadležnih.

Student prve godine Političkih nauka Univerziteta u Banjaluci Aleksandar Tomić iz Drvara rekao je da privatno stanuje već tri mjeseca jer kasne radovi na Studentskom domu, te da su mu troškovi mnogo veći nego kada bi bio smješten u Domu.

– Smještaj plaćam 250 KM mjesečno i nekako uspijevam pokriti te troškove, ali bih volio da se radovi što prije završe i da se uselim u Dom – rekao je Tomić.

I ovoj put ih je podržao narodni poslanik Draško Stanivuković (PDP) koji je rekao da su mu se studenti obratili, jer nemaju kome.

– Hoćemo pod hitno da se usele svi studenti u paviljone jedan i dva, te da im se novac potrošen za kirije vrati u vidu besplatnog smještaja. Ako ne budu htjeli tako, zahtijevaćemo da resorno ministarstvo nađe smještaj studentima, dok paviljenon ne bude gotov. Paviljon jedan neće biti gotov sigurno do februara i to studentima mora biti nadoknađeno – rekao je Stanivuković.

On je daodao mu je žao što na protest nisu došli predstavnici studenata i studentskih organizacija koji, kako je naveo, u ovakvim situacijama treba da se bore za studentska prava.

(Srpskainfo)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!