Jokić solidan u porazu Denvera

526

Košarkaši Denver Nagetsa upisali su treći uzastopni poraz posle sjajnog starta sezone, uprkos tome što je naš Nikola Jokić odigrao solidnu partiju.

Denver je poražen od Milvoki Baksa rezultatom 121:114, a Jokić je na parketu proveo nešto manje od pola sata.

Momak iz Sombora je za to vreme postigao 20 poena (7-14 iz igre, 4-8 za tri, 2-2 penali), uz po 6 skokova i asistencija, i po jedne ukradene lopte i blokade.

Međutim, Jokić je zajedno Gerijem Herisom imao najlošiji +/- rejting od svih igrača Nagetsa (-17), odigrao je veoma slabo u završnici utakmice kada se rezultat lomio i nije uspio da spreči treći uzastopni neuspeh, poslije devet pobjeda iz 10 utakmica.

Baksi su, predvođeni Brukom Lopesom i Janisom Adetokumbom pitanje pobednika riješili u samom finišu, iako su imali prednost nakon treće i četvrte četvrtine. Denver je čak i imao prednost u finišu, prije nego što je Kris Midlton završio nekoliko važnih napada.

Upravo su Amerikanac i Grk bili najbolji pojedinci u Milvokiju – Lopes je bio najefikasniji sa 28 poena (8-13 za tri) i 4 skoka, dok je Adetokumbo imao 22 poena, 9 uhvaćenih lopti i 8 uspješnih dodavanja.

Njih su pratili spomenuti Midlton sa 21 i Brogdon sa 20 poena.

Kod “Grumenja” istakao se još Pol Milsap koji je utakmicu završio sa 25 poena, 8 skokova i 6 asistencija, Lajls je dodao 16, jedan više Herisa.

Ekipa Majka Melouna je ovim neuspjehom pala na treće mjesto Zapadne konferencije sa skorom 9-4, dok je Milvoki nastavio sa sjajnom formom i trenutno je drugi na Istoku sa 10 trijumfa i 3 poraza.

(b92)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!