Koliko često treba prati farmerke, a koliko haljine i pidžame

708

Svako od nas sigurno se bar jednom našao pred neodumicom – da li da obučem ovo još jednom ili da operem?

Stvari su nekad prljavije nego što izgledaju, a nekad ih peremo potpuno nepotrebno. Druge treba prati na naličje jer apsorbuju znoj i druge tjelesne tečnosti, druge s lica zbog prašine i prljavštine…

Jednom zauvijek riješavamo dilemu koje stvari koliko mogu da se nose prije pranja!

Donji veš

Ni u kom slučaju ne treba da ga nosite više od jednog dana. To je prvo i osnovno pravilo higijene i intimnog zdravlja.

Farmerke

Izuzev ako ih mnogo ne isprljate, optimalni broj nošenja farmerki između pranja jeste 5 do 6 puta. Ako ih perete previše često, brže će propasti i izgubiće boju.

Majice

Ovaj dio garderobe tretirajte kao donji veš – perite ga poslije svakog nošenja. Majice su u bliskom kontaktu s kožom i upijaju mnogo znoja, jer se baš na tim djelovima najviše znojimo. Jedini izuzetak jeste ako majicu nosite samo sat vremena, u tom slučaju možete da je obučete još jednom.

Haljine

Nema potrebe da ih perete bez bar dva nošenja, naročito ako ispod nosite majicu. Ipak, ako nosili haljinu cio dan i preznojavali se, naročito tokom ljeta, ipak je operite poslije prvog nošenja.

Grudnjak

Za razliku od gaćica, grudnjak možete da nosite 3-4 puta između pranja. Ovo isključuje sportske grudnjake, koje treba prati nakon svake upotrebe.

Čarape i hulahopke

Apsolutno i bez izuzetka, čarape bilo koje vrste treba da se peru nakon svake upotrebe, jer se na njima nakuplja najviše bakterija.

Sportska odjeća

Velike količine znoja i dodirivanje sprava za vježbanje u teretani defnitivno iziskuju da se odjeća u kojoj trenirate opere nakon svake upotrebe.

Pidžama

Ako se tuširate svake večeri pred spavanje, pidžamu možete da nosite do 4 puta između pranja.

Obuća

Svaki put kad vidite da je prljava, operite ili očistite obuću.

Suknje, pantalone i šortsevi

Za razliku od farmerki, ove komade treba prati češće – na svaka 3-4 nošenja.

(Stil)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!