Navike koje muškarci treba da zadrže u braku

841

U ljubavi se nikad ništa ne podrazumijeva, pa muškarci treba da obrate pažnju na svoje ponašanje i da ulaskom u brak zadrže neke od dobrih, starih navika, koje su kao zaljubljeni momci imali.

Držite je za ruku

Najjednostavniji čin zajedništva i pripadnosti, koji parovi na početku veze bez pogovora održavaju je držanje za ruke. Iako zvuči banalno, važnost ovakvog dodira i insistiranja na njemu od strane brojnih žena je posve opravdano.

Naime istraživanje sprovedeno u Švedskoj obuhvatilo je srećno udate žene koje su bile izložene stresnim situacijama. Prateći njihovu moždanu aktivnost prilikom izlaganja blagim elektrošokovima dokazana je za 45 odsto manja reakcija na stres u situaciji u kojoj su one za ruku držale svog muža. Dodir zbližava, podstiče lučenje hormona sreće i pojačava međusobna osjećanja!

Otvorite joj vrata

Svaka žena će priznati, da bez obzira na njenu samostalnost, džentlmenski gest poput otvaranja vrata, može samo da joj imponuje. Ništa drugačije nije s udanim damama, zapravo u braku svaki muškarac treba da ostane gospodin do kraja.

Putujte zajedno

Odlazak u dvoje pa makar na jednodnevni izlet probudiće osjećaj zaljubljenosti, što posebno zbližava supružnike.

Istraživanja su pokazala da upravo žene planiraju putovanja, a muškarci ih smatraju dosadnim, što je potpuno pogrešno. Strast i ljubav u vezi s vremena na vrijeme valja obogatiti nekim novim romantičnim uspomenama.

(Ljepota i zdravlje)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!