NOĆ NA GRANICI PROTEKLA MIRNO Policija pokušava da ubijedi migrante da se VRATE ODAKLE SU DOŠLI (FOTO)

461

Noć na graničnom prelazu Maljevac protekla je mirno i nije bilo problema, potvrdila je za  Srpskainfo portparol Granične policije BiH Sanela Dujković.

Ona je pojasnila da su sinoć migranti postali agresivini i imali su dva-tri pokušaja da pređu granicu.

– Policajce iz hrvatske su gađali flašama i kamenjem. Poslije toga povučeni su dublje na teritoriji BiH. Jutros ih je dosta manje. Ima dosta žene i djece, a hladno je – rekla je Dujkovićeva.

Ona je pojasnila da Granična policija pokušava pregovorima da ih ubijede da se vrate na lokalitete odakle su došli.

– Imamo specijalne jedinice iz hrvatske sa opremom, kao i naše službenike i biće odbijen svaki njihov pokušaj da pređu granicu – doda je Sanela.

Ona je dodala da ce biti obezbijeđen saobraćaj preko prelaza.

– Pokušavamo bez sile da stavimo stvari pod kontrolu i tako će biti i dalje. Naš prvi zadatak je bio da vidimo jesu dobro i u kakvom su stanju – istakla je Dujkovićeva.

Ona je pojasnila da nedostaje najmanje oko 450 službenika,jer su na drugim prelazima i sprečavaju ulazak migranata.

Dujkovićeva je rekla i da je jutros dosta manje migranata nego juče. Na ovom prelazu je i rukovodstvo Granične policije BiH.

U Graničnoj policiji su rekli da su oni obezijedili uslove za saobraćaj preko graničnog prelaza, a sada se čeka odluka hrvatske policije kada će pustiti prelaz.

U sinoćnom sukobu povrijeđena su tri policajca i tri migranta, ali je riječ o lakšim povredama. Najviše migranata je iz Iraka, Irana i Alžira.

Reporteri Srpskainfo jutros su na prelazu zatekli veliki broj migranata koji su tu prespavali. Među njima je i veliki broj djece.

I dalje je tu policijski kordon koji drži Jedinica za podršku Unsko-sanskog kantona.

(Srpskainfo)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!