Ovo su znaci da vam veza nema budućnost

292

Ljubav nije dovoljna – upozoravaju stariji, iskusniji i mudriji. I zaista je tako. Stručnjaci ističu da sljedeći znaci pokazuju da vaša veza nema budućnost čak i kad volite partnera.

Ljutnja

Svi se ponekad posvađamo sa partnerom i tu nema ništa loše. Ali ako ste nakon svađe danima ljuti i ne govorite sa partnerom, to je loš znak. Niko ne voli da prizna da je pogriješio ali to je neophodno da bi veza opstala. Važno je povući se, izviniti se, ostaviti ponos po strani, a ne duriti se danima.

Neprestane svađe 

Ako se svađate čak i zbog sitnica, mala je šansa da će veza opstati ma kakva ljubav bila posrijedi. Konstantne svađe iscrpljuju i ubijaju i najjaču ljubav.

Previše izvinjenja

Ni previše izvinjenja nije dobro jer ukazuje na nezdravu dinamiku veze. Umjesto da “kupujete” mir partnera i da gurate nerazriješene stvari pod tepih, važno je da otvoreno i iskreno razgovarate i po potrebi napravite kompromis.

Izbjegavanje negativnih emocija 

Neprijatne emocije i iskustva sastavni su dio života. Ako vaš partner ne umije da izađe na kraj sa njima, to nije dobar znak za vezu. Čak i ako je sada sve u redu, desiće se neka kriza koju on neće znati da riješi. Ako pije ili je agresivan kad se suoči sa neprijatnim događajima, razgovarajte sa njim i ohrabrite ga da potraži stručnu pomoć.

Nema nježnosti 

Normalno je da sa godinama blijedi strast, ali ako vam partner više nije sladak, to nije dobar znak. Svakodnevni znaci privrženosti, poput zagrljaja, maženja i tepanja čuvaju vezu od iskušenja svakodnevice.

(CDM)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!