Muškarci otkrivaju zašto s nekim ženama nikako ne žele vezu

234

Društveni zahtjevi su mnogo veći za muškarce, nego za žene. Od njih se očekuje da zarađuju dosta kako bi izdržavali svoje porodice, moraju da budu jaki, snalažljiviji, smireniji…

Kada je ljubav u pitanju, tu postoji mnogo faktora koji na nju mogu uticati. Od fizičkog izgleda i prvog utiska, do ponašanja, razmišljanja i načina na koji razgovaramo možemo nekoga privući i i zadržati, međutim, često se dešava da baš one žene za koje mislimo da mogu imati sve muškarce na ovom svijetu zapravo i nemaju toliko sreće u ljubavi. Onda se pitamo kako je to moguće i zašto muškarci “nemaju oči” kad je takva osoba u pitanju.

Pitali smo veliki broj muškaraca da nam otkriju o čemu je riječ i otkrili smo sljedeće…

Odbijaju ih žene koje izgledaju kao da imaju promjenljivo raspoloženje

Sociolog Džes Karbino je proučavao ponašanje ljudi na popularnim sajtovima za upoznavanje i, kako se ispostavilo, mnoge žene pokušavaju da prave iste facijalne ekspresije na slikama kao modeli na naslovnim stranama magazinima, kampanjama, zbog čega izgledaju hladno, arogantno i previše ponosno. Kada muškarci biraju kome će da se jave, preferiraju više one dame koje se smiju na fotografijama nego prve koje smo spomenuli.

Žene koje forsiraju brak su nepoželjne u očima muškog svijeta

Ako žena želi da se uda i forsira svog partnera na taj korak, ona može uplašiti i osobu koja zaista želi jednog dana da ima porodicu. Ako je u pitanju žena kojoj je cilj da se uda, ona će na prvom sastanku u muškarca gledati kao “materijal” za brak, a ne kao osobu. Muškarci sa druge strane biraju ženu za brak samo ako su sve stvari na svom mjestu.

Žene koje komplikuju stvari su takođe nezanimljive

Mnoge žene teže ka tome da budu dramatične i da “čitaju između redova”, čak i kada za to nema potrebe. Postoji razlika između načina na koji žene i muškarci razmišljaju. Većina muškaraca imaju čisto i logično razmišljanje, dok žene previše obraćaju pažnju na nepotrebne detalje. Naravno, ako žena smatra da nešto nije u redu, bolje bi bilo da iskoristi frazu poput “Mislim da nešto ne valja” ili slično, umjesto da pravi scene i nepotrebnu dramu.

One žene koje stalno nešto zahtijevaju

Društveni zahtjevi su mnogo veći za muškarce, nego za žene. Od njih se očekuje da zarađuju dosta kako bi izdržavali svoje porodice, moraju da budu jaki, snalažljiviji, smireniji… Ipak, neke žene su spremne da od svog partnera traže mnogo stvari, bez razmišljanja o tome da li on to ima i da li može.

Žene koje žive u svijetu snova

Holivudske drame i crtani filmovi o princezama i prinčevima su mnogim ženama promijenile shvatanje o odnosima i ljubavi. To su čisti klišei. To ne znači da realistične osobe imaju više šanse u pronalaženju ljubavi, jer parovi treba da sanjare zajedno. Najbitnije je imati osjećanja prema nekome, a ne prema onome što on ima.

Prave same planove

Termin “jaka i nezavisna žena” se sve češće ne odnosi na one dame koje su zaista psihički (i fizički) jake da iznesu sve životne probleme same, već na one koje non-stop kritikuju ponašanje muškarca, njegove slabosti i neodlučnost. Kao i mi, i muškarci vole da budu ponosni i dio veze u kojoj će biti poštovani u istoj mjeri. Vi ne treba da budete jedan drugom komandiri, već partneri!

(CDM)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!