Profesori iz Beča predavaće na Medicinskom fakultetu u Banjaluci

190

Dekan Medicinskog fakulteta, Ranko Škrbić, i koordinator za projekte i međunarodnu saradnju Medicinskog univerziteta u Beču, Peter Frigo, potpisali su sporazum o naučno-stručnoj saradnji.

Dekan Škrbić je naglasio da će sporazum značiti dalje jačanje Univerziteta u Banjaluci i ite rekao da se nada da će na osnovu ogromnog iskustva bečkog Medicinskog univerziteta svi imati koristi, prije svih, studenti u Srpskoj, specijalizanti, doktori, kao i pacijenti.

Prema njegovim riječima, sporazum o saradnji podrazumijeva i razmjenu kadrova u okviru čega će profesori iz Beča dolaziti u Banjaluku i držati predavanja te dodao da su dva predavanja već dogovorena za drugu polovinu oktobra.

 

 

– Značajan segment predstavlja njihova ponuda da u okviru sporazuma krenemo sa brojnim istraživanjima koje bi radili u Banjaluci ili Beču, te da naši kadrovi odlaze u Beč na usavršavanje čime bi bili stvoreni uslovi za apliciranje za međunarodne projekte – rekao je dekan Škrbić.

On je naveo da Medicinski fakultet Univerziteta u Banjaluci, ima plodnu saradnju sa Medicinskim univerzitetom u Beču, te da su zajednički učestvovali u brojnim projektima, kao što je izrada studije izvodljivosti za novi medicinski kampus na Paprikovcu.

Frigo je istakao je da je planirano pokretanje zajedničkih naučnih projekata, te razmjena znanja i iskustava.

– Planiramo da češće posjećujemno Banjaluku, ne samo u akademske svrhe, već i u svrhe istraživačkog rada – rekao je Frigo, koji je i ljekar u bečkoj centralnoj bolnici “AKH”, te profesor na Medicinskom univerzitetu u Beču.

(Srpskainfo)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!