Italijani ogorčeni na Briha: Uvreda za fudbal, skinite ga s liste

567

Jedan do najtiražnijih italijanskih listova Tutosport uputio je javni apel Evropskoj fudbalskoj uniji (UEFA) da skine sa liste njemačkog sudiju Feliksa Briha.

Havijer Jakobeli, direktor lista koji dijeli nagradu za najboljeg mladog igrača svijeta u anketi sa najcjenjenijim medijima, potez Briha da isključi Ronalda poslije blagog kontakta sa Žeisonom Muriljom nazvao je “uvredom za fudbal” u posebnom izvještaju sa Mestalje.

Zatražio je od UEFA da Brihu, koji je oštetio Srbiju za penal protiv Švajcarske na Mundijalu u Rusiji, uruči otkaz i ne dozvoli mu više da sudi međunarodne utakmice.

U tekstu se navodi i da je Brih izmislio penal za Valensiju u sudijskoj nadoknadi i njegovo suđenje opisao kao “sramno”. Na udaru italijanskog medija našao se i Brihov pomoćnik Marko Fric, na čiju je inicijativu isključen Ronaldo, navodima da je bio “skandalozan”.

Bivši arbitar finala Lige šampiona je drugi put na meti kritika u kratkom roku, nakon što ga je FIFA zbog greške na meču Srbija – Švajcarska poslala kući sa Mundijala u Rusiji već poslije prve faze.

(B92)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!