Dani Srpske u Srbiji od 3. do 8. septembra

491

Dani Republike Srpske u Srbiji biće održani od 3. do 8. septembra i imaće ukupno 25 programa realizovanih u 19 gradova i opština u Srbiji u 35 izvođenja.

Ovu šestu po redu manifestaciju trebalo bi da svečano otvori u Kombank dvorani /Dom sindikata/ u Beogradu u ponedjeljak, 3. septembra, u 20.00 časova predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, saopšteno je iz Predstavništva Srpske u Srbiji, koje je organizator ove manifestacije.

Manifestacija se organizuje sa željom da građanima Srbije predstavi kulturu, umjetnost, nauku, prosvjetu i privredu Republike Srpske.

Iz Predstavništva Srpske u Beogradu navode da na manifestaciji očekuju najviše zvaničnike Republike Srpske i Srbije, brojne zvanice, drage goste i prijatelje.

U umjetničkom dijelu programa u Kombank dvorani, prema scenariju i u režiji Dragana Elčića, učestvovaće Bora Dugić, Biljana Đurović, Nebojša Dugalić, Dječiji hor “Izvornik” – dirigent Hristijana Sandić, Hor Dečijeg kulturnog centra Beograd – dirigent Nevena Ivanović, hor AKUD “Ivo Lola Ribar” – dirigent Milovan Pančić, plesna grupa “Una Saga Serbika” i Dragoljub Đuričić i njegovi bubnjari.

Tokom manifestacije, Srpsku će predstaviti naučne, kulturne i umjetničke institucije, profesionalna i amaterska pozorišta i grupe, kao i kulturno-umjetnička društva, klubovi i udruženja, a nastupiće i samostalni umjetnici, glumci i književnici.

U utorak, 4. septembra, biće održani programi u Beogradu, Vršcu, Zrenjaninu, Smederevskoj Palanci, Užicu i Subotici, u srijedu, 5. septembra, u Novom Sadu, Somboru, Vranju, Inđiji, Užicu, Loznici, Kragujevcu, Aranđelovcu, Nišu i Beogradu.

U četvrtak, 6. septembra, programi će biti održani u Beogradu, Subotici, Nišu, Aranđelovcu, Kraljevu, Vrnjačkoj Banji, Loznici, Sečnju i Novom Sadu, a u petak, 7. septembra, u Subotici, Kruševcu, Topoli i Beogradu.

U subotu, 8. septembra, programi će biti održani u Beogradu i u Subotici, gdje će svečano biti zatvorena ovogodišnja manifestacija.

(SRNA)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!